Saeimas deputāti Gundars Daudze un Jānis Vucāns sarūpējuši valsts budžeta finansējumu Ventspils sākumskolu apgādei ar mūsdienīgām mācību tehnoloģijām. Tās tiks piegādātas un uzstādītas līdz šī gada septembrim.

Kā skaidro Ventspils izglītības pārvaldē, šobrīd tiek gatavota nepieciešamā dokumentācija, lai varētu veikt iepirkuma procedūru un pēc tam multimediju aprīkojuma iegādi Ventspils vispārizglītojošo skolu 1. - 4. klasēm. Jau uzsākot nākamo mācību gadu, sākumskolas klases, kurās vēl nav interaktīvās tāfeles un multimediju projektori, ar tādām būs aprīkotas.

Finansējumu jeb valsts mērķdotāciju 50 tūkstošu eiro apmērā no valsts budžeta līdzekļiem rosināja piešķirt trīs no Kurzemes vēlēšanu apgabala Saeimā ievēlētie deputāti – Gundars Daudze, Jānis Vucāns un Edgars Putra. Viņu priekšlikums Saeimā tika atbalstīts un tas nozīmē, ka sākumskolas klases Ventspilī būs nodrošinātas ar laikmetīgu aprīkojumu. Par deputātu sarūpēto naudu plānots iegādāties 7 projektorus, 19 tā dēvētās dokumentu kameras un 8 interaktīvās tāfeles ar tuvās darbības projektoriem. Šī naudas summa ir būtisks papildinājums Ventspils pašvaldības īstenotajai finanšu programmai, kas paredzēta aprīkojuma iegādei mācīšanas kvalitātes uzlabošanai Ventspils izglītības iestādēs. Par pašvaldības līdzekļiem tiks iegādāti vēl 16 projektori sākumskolas klasēm.

12. Saeimas deputāts, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzskata, ka ieguldījums jaunatnes izglītībā ir viens no būtiskākajiem, kas noteikti atmaksāsies jau vistuvākajā nākotnē. «Izglītība ir joma uz, kuru nevaram atļauties taupīt, ja gribam, lai nākotnē Latvijas sabiedrību gaida labklājība. No tā, cik konkurētspējīgi, zinoši, ekonomiski aktīvi un radošām idejām bagāti būs mūsu bērni, tik labi dzīvos gan viņi paši, gan tās iedzīvotāju grupas, kuru labklājību nodrošina valsts budžets par nodokļos nomaksāto naudu, to skaitā - pensionāri, skolotāji, mediķi, ugunsdzēsēji, policisti un pārējie.» Daudze uzsver, ka skola ir visa pamats, jo, ja jau no paša sākuma izglītības ceļš nebūs saistošs, aizraujošs un veiksmīgs, tad arī turpmākā dzīve var neizdoties tāda, kā iecerēta. Tieši tādēļ kopā ar Saeimas kolēģiem nolēmuši virzīt Saeimā priekšlikumu par mācību aprīkojuma iegādi skolām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: