Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ūdenī rod dziedināšanu

Lai arī vakar bija darbdiena, daudzi ventspilnieki pulcējās pie Ventas, lai piedzīvotu dziedinošā ūdens spēku Kunga Kristīšanas dienā, kad mūsu upe uz īsu brīdi kļuva par ziemeļu Jordānu. Gremdēties ūdenī šajā dienā uzdrīkstējās gan veci, gan jauni.

Jūrā saskrienas kuģi

Svētdienas vakarā Baltijas jūrā Irbes šaurumā, aptuveni 6 jūdzes uz Z no Miķeļbākas, saskrējušies kravas kuģi – Dānijas Maersk Etienne un Panamas Coral Opal.

2.lpp. Viedoklis: «Apdomība piestāv senioriem», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Daudziem jauniešiem pirmais patstāvīgas dzīves mēģinājums, pametot vecāku silto ligzdiņu, ir pārcelšanās uz studentu dienesta viesnīcu. Tiem, kuri studē Ventspils Augstskolā, ir ļoti paveicies ar sadzīves apstākļiem.»

3.lpp.

Izskalo Otrā pasaules kara liecību

Jūrkalnē jūra izskalojusi daļu torpēdas, kas dzelmē bija atradusies kopš Otrā pasaules kara.

Trešdaļa budžeta – izglītībai

Saskaņā ar pieņemto budžetu 2015. gadam šogad Ventspils pašvaldība turpinās atbalstīt sociāli vismazāk aizsargātos ventspilniekus, bet aptuveni trešdaļu visu izdevumu novirzīs izglītības atbalstīšanai.

 

4.lpp.

Leldes zelta medaļa

Starptautiskajā bērnu zīmējumu biennālē Taškentā Popes skolnieces Leldes Bērziņas darbs novērtēts ar zelta medaļu. Panākumus dažādos konkursos guvuši arī citi skolotājas Ingrīdas Andersones audzēkņi.

Šodien kuras barikāžu gunis

Aizritējuši 24 gadi, kopš Rīgā pulcējās ļaudis no malu malām, lai aizstāvētu sapni par brīvu Latviju.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp. Sports. Futbola veterāni iesit 16

17. janvārī sporta hallē Pārventa FK Ventspils veterāni uzņēma savus kolēģus no Lietuvas pilsētas Mažeiķiem. Mūsējā komanda svinēja pārliecinošu uzvaru, sagraujot pretiniekus ar 16:4.

Čempiones piedzīvo pirmo zaudējumu

Pilsētas kērlinga čempionāta pirmā apļa noslēgumā zaudējumu piedzīvojušas Pērļu spēlētājas, bet tas gan nav traucējis viņām saglabāt līderpozīcijas.

Pirms VEFa pārbaudījuma uzvara Jēkabpilī

Jau rīt pirmā tikšanās šosezon ar vicečempionu VEFu paredzēta BK Ventspils basketbolistiem, kas šim svarīgajam mačam iesildījās, viesos pieveicot pagājušās sezonas pusfināla pretinieku BK Jēkabpils.

7.lpp.

Sūdzas par naktsmiera traucēšanu

Ventspilnieki, kas dzīvo netālu no Ventspils Augstskolas (VeA), sūdzas, ka nedēļas nogalē viņu naktsmieru traucē studenti.

Pedikuloze parādās reizi pa reizei

Pedikuloze ir saslimšana, kas reizi pa reizei parādās arī bērniem Ventspils skolās, taču šī problēma tiek kontrolēta un to apkarot ir ievērojami vieglāk, nekā tas bijis iepriekš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: