16. janvārī svinīgi tika atvērta Talsu slimnīcas vēsturei veltīta grāmata „Talsu slimnīca”. Vēsturiskos materiālus apkopojis un intriģējošā stāstā pārvērtis bijušais Talsu slimnīcas ārsts Jānis Zviedrāns, kurš atklāja, ka labprāt izdotu vēl vienu grāmatu, kurā iekļautu to informāciju, kas šajā reizē palika aiz izdevuma cietajiem vākiem.

Izdotā grāmata ar nosaukumu „Talsu slimnīca” dod iespēju visiem interesentiem uzzināt par notikumiem, kas Talsu slimnīcā piedzīvoti laikā no 1894. līdz 2013. gadam. Tajā stāstīts ne tikai par medicīnas iestādē strādājošo personālu, bet arī precīzi ataino tā laika valsts iekārtu un medicīnas personāla ikdienu.

Autors Jānis Zviedrāns paveikto darbu raksturoja pieticīgi: „Maza pastaiga, maza ekskursija Talsu slimnīcā.” Viņš atklāja, ka grāmatas tapšanas procesā vērā ņēmis arī apkārtējo cilvēku ieteikumus un aizrādījumus, jo tie palīdzējuši darbu pilnveidot, pārvēršot to vispusīgu un objektīvu informatīvu materiālu. Talsu slimnīcas kādreizējā ārsta un grāmatas autora Jāņa Ziedrāna stāstnieka talantu slavēja arī izdevējs Zigurds Kalmanis, uzsverot, ka tieši tādēļ sadarbība grāmatas tapšanas procesā izvērtās tik veiksmīga. „Talsu slimnīca” nav tikai vēsturiski fakti un materiāli, tajā iekļauts konkrēta laika posma plūdums.

Grāmatas izdošanu finansiāli atbalstīja SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”, un to izdeva biedrība „Aleksandra Pelēča lasītava”. Grāmatas „Talsu slimnīca” atklāšanā piedalījās ne tikai uzņēmuma valdes locekļi, bet arī kapitāldaļu turētāji no Talsiem, Rojas un Dundagas. Pasākumā ar atmiņu stāstiem dalījās arī ārste Elga Nemme un SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Talsu filiāles virsārste Brigita Aišpure.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: