Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Audzēkņu skaits – kritiski zems

Jūrkalnes pamatskolā nu iztrūkt ne vien 7. klases, bet nav arī 2. klases. Vairāki bērni un viena skolotāja mācību gada vidū no skolas aizgājuši.

Aktīvi iepazīst sportošanas iespējas

Olimpiskā centra Ventspils rīkotajai akcijai Sportiskas dzīves sākums atsaucās un sportošanas iespējas peldbaseinā iepazina vairāk nekā 200 ventspilnieku.

 

2.lpp. Viedoklis: «Citāds=nepatīk», laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Darba kolēģi met šķībus skatienus un aprunā kolēģi, kurai ir nedaudz citādāka ādas krāsa, kuras tautības pārstāvjus nav pierasts redzēt šādā darbā un kurai līdzi nāk vesela buķete stereotipu.»

3.lpp.

Diskriminācija spiež čigānus aizbraukt

Redakcijā bija ieradušās divas čigānu tautības sievietes, lai vērstu sabiedrības uzmanību uz čigānu diskrimināciju. Viena no viņām, iespējams, savas tautības dēļ nupat palikusi bez darba.

4.lpp.Ventspils reiss informē

5.lpp. Kultūra. Lielākā alga – prieks par mūziku

Ielu muzikanti ir brīvmākslinieki, kas priecē garāmgājējus, bet paši gūst vēl lielāku prieku no muzicēšanas; tā tas ir arī trio Atvasara dalībniekiem.

Iespēja iepazīt akmens laikmetu

Ventspils muzejā apskatāma jauna izstāde, kas tās apmeklētājiem paver nelielu ieskatu par darbībām novadā akmens laikmetā.

Dzejnieks ir burvju mākslinieks

Dzejniece Irina Morskaja ir Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas rezidente. Viņa atklāja, ka Ventspils ir īpaši iedvesmojoša vide radošiem cilvēkiem.

6.lpp. Otrā jaunība. Mīlestībai jābūt mājās, nevis grāmatās

Aizejot pensijā, daudzi sāk domāt, kā aizpildīt savu brīvo laiku. Ludmilai Samuiļenko brīvā laika nemaz nav tik daudz – viņas diena paiet, rūpējoties par mazbērniem, lasot grāmatas, darot citas mīļas nodarbes.

Zelta kāzas Jaunajā gadā

2015. gadu Zinaīdas un Vasilija Ivanovu ģimenē sagaidīja neierasti – skanot rūgts! zelta pārim.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1935. gads. Ziema un vasara

Svarīgākie notikumi: Kuldīgas lielceļš 2 metrus zem ūdens; Ventspilī ir 17 253 iedzīvotāji; Jelgava prasa naudu no Ventspils; ierēdņus aicina tējas vietā dzert pienu; nozog katlu ar kāpostu zupu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: