Pilsētas dome apstiprināja attīstības plānošanas dokumenta „Ventspils pilsētas attīstības virzieni līdz 2020. gadam un aktualizēta Ventspils pilsētas attīstības programma 2007.-2013. gadam” 2013. gada īstenošanas pārskatu.

Attīstības plānošanas dokumentā ir paredzēta tā īstenošanas uzraudzība, katru gadu sagatavojot pārskatu par paveikto un sasniegto. Uzraudzības pamatā ir rezultatīvie rādītāji un Rīcības plāns. Pārskats strukturēts atbilstoši plānošanas dokumenta stratēģiskajai daļai.

Vispirms doti dati par pilsētas attīstības pamatrādītāju izmaiņām, tad seko informācija par katru mērķi raksturojošo rādītāju dinamiku, bet pēc tam apkopoti dati, kas raksturo katra rīcības virziena rezultātus. Pārskata pielikumā apkopota pašvaldības institūciju un struktūrvienību informācija par paveikto Rīcības plāna ietvaros.

2013. gada īstenošanas pārskatā apskatīti 26 rīcības virzienos noteiktie 128 rezultatīvie rādītāji. Izvērtēti jaunie vai vispār pieejamie dati par 124 rādītājiem, no tiem 119 rādītājiem ir bijusi pozitīva attīstības tendence (96%), bet tikai 5 rādītājiem negatīva attīstības tendence (4%).

Ventspils pilsētas attīstības programmas Rīcības plāna 26 rīcības virzienos ir noteikti 110 uzdevumi, un to ietvaros 322 pasākumi. 2013. gada īstenošanas pārskata trīs pielikumos sniegta informācija par paveikto katrā pasākumā.

Pilsētā samazinājies bezdarba līmenis, palielinājusies vidējā darba samaksa un attiecīgi iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi pašvaldības budžetā uz 1 iedzīvotāju. Tāpat pilsētā palielinājies saražotās rūpnieciskās produkcijas apjoms, kravu apgrozījums Ventspils brīvostā un pilsētas apmeklētāju skaits. Ventspils iedzīvotāji sniedz augstu pozitīvo novērtējumu pašvaldības darbībai kopumā, kā arī atsevišķās nozarēs un jomās.

Ventspils pilsētā aktuāls jautājums - iedzīvotāju skaita palielināšanās – līdzīgi kā visā Latvijā pagaidām nerisinās pozitīvi. Iedzīvotāju skaits samazinās gan negatīvas dabiskās kustības, gan arī migrācijas rezultātā. Jautājuma aktualitāte kā valstī, tā arī Ventspils pilsētā saglabājas.

Atšķirībā no iedzīvotāju skaita citi pilsētas attīstības rādītāji 2013. gadā pamatā liecina par pozitīvu attīstības tendenci.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: