Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde un Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde šodien vienojās atbalstīt veselības ministra Gunta Belēviča (LZP/ZZS) iniciatīvu par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) transporta nodrošinājumu, neizmantojot ārpakalpojumu.

ZZS valde pauda atbalstu Belēviča iniciatīvai turpmāk operatīvā medicīniskā transporta nodrošinājumu saglabāt valsts pārziņā un neizmantot ārpakalpojumu no privātiem uzņēmumiem.

Belēvičs uzsver, ka iedzīvotājiem nav pamata bažām par to, ka neatliekamās palīdzības sniegšana varētu tikt apgrūtināta. "Ikviens saņems savlaicīgu nepieciešamo palīdzību, un izmaiņas tās organizācijā nekādā veidā neatsauksies uz iedzīvotājiem," teica ministrs.

"Balstoties uz Valsts kontroles NMPD veiktās revīzijas starpziņojumu, esmu iedziļinājies šajā jautājumā un nonācis pie secinājuma, ka valstij pašai ir daudz izdevīgāk nodarboties ar neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojuma sniegšanu Rīgā, gluži tāpat kā NMPD to dara pārējā valsts teritorijā. Jau pašlaik veicam pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk izsludinātu konkursu par jaunu 40 ātrās palīdzības automašīnu iegādi līzingā, lai jau no 2015. gada 1. maija valsts pati varētu sniegt šo pakalpojumu visaugstākajā kvalitātē arī rīdziniekiem," norāda Belēvičs.

LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, komentējot šodienas LZP valdes lēmumu, pauž, ka "veselības ministra Belēviča priekšlikums ir drosmīgs un ikviena Latvijas iedzīvotāja interesēs, tāpēc paldies LZP valdei, kura viennozīmīgi pauda atbalstu ministra virzītai iecerei". "Un par to šodien Zaļo un zemnieku savienības valdes sēdes laikā informēsim arī kolēģus apvienībā," norāda Tavars.

Belēvičs uzskata, ka no konkursa jāatsakās, mašīnas jāpērk pašam dienestam un pašam jānodrošina transporta pakalpojums. "Mēs tos riskus apzināmies. Mums ir rezerves mašīnas, tās var sakārtot, ar tām var braukt. Tas, ka paliekam bez palīdzības - tāda situācija neveidojas," 7. decembra Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" norādīja ministrs.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija 3. decembrī vienbalsīgi vienojās vērsties valdībā, lai atbalstītu Veselības ministrijas (VM) nostāju iegādāties NMPD automašīnas Rīgas reģionam par valsts budžeta līdzekļiem, nevis izmantot ārpakalpojumā.

Saeimas komisijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS) pēc slēgtās komisijas sēdes skaidroja - tika konstatēts, ka ārpakalpojums nav izdevīgs, tāpēc komisija vērsīsies valdībā, paužot atbalstu automašīnu iegādei par valsts budžeta līdzekļiem.

Bērziņš norādīja, ka galvenie argumenti šādai nostājai ir Valsts kontroles starpziņojumā konstatētais.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: