Olimpiskā centra “Ventspils” iekštelpu skeitparkā, Lāčplēša ielā 7, norisinājās brīvā stila BMX sacensības “game of BIKE”.

Sacensības tika aizvadītas neierastā formātā, kurā divi dalībnieki sacentās viens pret otru. Pāru uzvarētājs bija tas, kurš pirmais izpildīja četrus trikus, kurus pretinieks nespēja atkārtot. Visu pāru uzvarētāji iekļuva nākamajā kārtā. Šādā veidā tika pārvarētas četras kārtas un tika noskaidrots pāris, kurš cīnījās par pirmo vietu, kā arī pāris, kurš cīnījās par trešo vietu.

Sacensībās piedalījās 16 BMX braucēji no Talsiem, Kuldīgas, Ventspils, Liepājas, Saldus un Grobiņas.

Pirmajā kārtā norisinājās ļoti interesantas cīņas starp Kuldīgas pārstāvi Kristu Kaņuku un ventspilnieku Ernestu Šulcu, kā arī starp saldenieku Dāvi Līcīti un ventspilnieku Ričardu Rozentālu, taču abiem Ventspils pārstāvjiem pietrūka pavisam maz, lai uzvarētu. Pirmo kārtu pārvarēja 8 no 16 dalībniekiem.

Otrajā kārtā interesantākais duelis notika starp diviem ventspilniekiem – pieredzējušo Viktoru Kronbergu un jauno talantu Ernestu Zēboldu. Lai noskaidrotu uzvarētāju, tika skatīts videoatkārtojums, lai pārliecinātos vai Viktors ir atkārtojis Ernesta izpildīto triku. Triks bija izpildīts precīzi, un ar nākamo triku Viktors uzvarēja, jo sāncensis to nespēja atkārtot.

Trešajā kārtā sacentās tikai divi pāri, Krists Kaņuks ar Viktoru Kronbergu un Dāvis Līcītis ar Tomasu Grinbergu. Interesanta cīņa notika starp Kristu un Viktoru, jo šiem braucējiem ir ļoti atšķirīgi braukšanas stili. Šajā cīņā uzvarēja un finālā iekļuva kuldīdznieks. Skatītājiem vistīkamākā cīņa, spriežot pēc aplausiem, bija starp saldenieku Dāvi un Ventspils pārstāvi Tomasu. Cīņas gaitā abi dalībnieki rādīja tehniski sarežģītus trikus un, atkārtojot pretinieka sniegumu, pat iemācījās jaunus. Skaļiem aplausiem pavadīts, Dāvis Līcītis iekļuva finālā.

Par trešo vietu cīnījās divi Ventspils pārstāvji – Tomass Grinbergs un Viktors Kronbergs, taču trešās vietas ieguvējs netika noskaidrots, jo abu dalībnieku triku arsenāls bija ļoti līdzīgs un cīņa tika atzīta par neizšķirtu. Finālā sacentās Dāvis Līcītis un Kristu Kaņuku. Labākais no šiem diviem izrādījās Dāvis, kurš, izpildot ļoti sarežģītus trikus, nedeva pretiniekam iespējas izvirzīties vadībā.

Pēc sacensībām notika augstlēkšanas, kā arī labākā trika konkursi. Augstlēkšanas sacensībās uzvarēja Dāvis Līcītis, kurš pārvarēja 1,02 metru atzīmi. Jāpiebilst, ka ļoti sīvs konkurents bija jau minētais Ernests Zēbolds, kurš pārvarēja 1 metra atzīmi. Labākā trika konkursā nepārspēts palika ventspilnieks Ernests Šulcs, kurš izpildīja sarežģītu triku kombināciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: