28. novembrī Kurzemes Tūrisma asociācijas iedibināto kvalitātes gada balvu „Lielais Jēkabs 2014” nominācijā „Dižā Kurzemes animācija 2014” saņēma ventspilnieki - SIA „Aspired”.

Viņi pēc uzņēmuma „Ventspils Siltums” pasūtījuma izstrādājuši aizraujošu tehniski radošo darbnīcu „Kā siltums nonāk līdz manām mājām”, tādējādi piedāvājot alternatīvu tehniskās izglītības popularizēšanā un realizēšanā Latvijā. Video apskati ŠEIT! Darbnīcas ietvaros SIA „Aspired” izveidoja arī video, kas kalpo gan kā informatīvs ieskats siltumapgādes procesā jebkuram interesentam, gan kā teorētisks un praktisks ievadmateriāls tehniski radošās darbnīcas dalībniekiem.

Arī citas SIA „Aspired” darbnīcas ar nepacietību gaida skolās un vasaras nometnēs visā Latvijā. Jaunieši un bērni nodarbību laikā būvē makaronu tiltus, taisa flaberus un ar domu spēku palaiž kosmosā raķetes. SIA „Aspired” ir viens no retajiem uzņēmumiem Latvijā un Eiropā, kas nodarbojas ar dažādu interaktīvu stendu un ekspozīciju ražošanu pasaules zinātnes centriem un muzejiem.

Tūrisma nozares speciālisti jau pazīstami ar SIA „Aspired” fotostendu, kas sagādāja daudzus jautrus mirkļus izstādē „Balttour” Rīgā. Savukārt www.visitventspils.com lietotāji ventus pelna ar SIA „Aspired” radošās komandas izstrādātajām spēlēm.

2014.  gadā balvu „Lielais Jēkabs” dažādās nominācijās saņēma:

  • Par dižo ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā 2014 – bitenieks Jānis Vainovskis, Saldus
  • Dižā Kurzemes Garša 2014 - Liepājas īpašais ēdiens „Liepājas menciņi”
  • Dižā Kurzemes Jauniešu mītne 2014 - jauniešu mītne „Dundagas pils”
  • Dižais Kurzemes Zoo 2014 - Usmas Mini Zoo, Ventspils novads
  • Dižā Kurzemes Izglītojošā animācija 2014 – AIS  „Aspired” , Ventspils
  • Dižā Kurzemes Pirts 2014 - pirts „Amājas” – pirtnieks Normunds Vīlips, Tukuma novads
  • Dižā Kurzemes Izjāde 2014 – „Jura staļļi”, Grobiņas novads
  • Dižā Kurzemes Laiva 2014 - ūdenstūrisma uzņēmums „Daba Laba”, Ance, Ventspils novads

Apskati foto no balvas pasniegšanas ceremonijas!

Balva „Lielais Jēkabs” tiek pasniegta kopš 2004. gada. Ventspilnieki balvu saņēmuši jau vienpadsmit reizes. 2004. gadā Ventspils Piejūras Brīvdabas muzeja Mazbānītis atzīts par labāko atpūtas piedāvājumu, bet ekskursiju kuģītis „Hercogs Jēkabs” par ražīgāko tūrisma uzņēmumu. Divas reizes ventspilnieki saņēmuši balvas par labāko atpūtas piedāvājumu ģimenei: 2007. gadā - Ventspils Piedzīvojumu parks, bet 2010. gadā – Ventspils Ūdens piedzīvojumu parks. Livonijas ordeņa pils par labāko Kurzemes muzeju atzīta divas reizes – 2005. gadā un 2009. gadā, bet labākā muzeja godā 2008. gadā celta Ventspils Amatu māja. 2009. gadā par dižu ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā saņēma toreizējais Ventspils TIC vadītājs Guntars Seilis. 2010. gada dižākā Kurzemes pasākuma godu izpelnījās Ginesa rekorda uzstādīšana – pasaulē garākā ziedu paklāja veidošana Ventspilī.

Pērn, 2013. gadā, balvu „Par dižo ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā 2013" saņēma Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

„Lielā Jēkaba” balva ir vērtīga dārgmetāla medaļa, ko veidojis Liepājas mākslinieks Jēkabs Kuncītis pēc Hercoga Jēkaba 1644. gadā Jelgavā kaltā sudraba dāldera līdzības. Balvas pasniegšanas ceremonija rotācijas kārtībā tiek pasniegta kādā no Kurzemes pilsētām. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: