Ventspils Tehnikuma būvniecības darbi ir pabeigti, bet vēl nav zināms konkrēts datums, kad tehnikuma ēkas tiks pieņemtas ekspluatācijā, informēja Ventspils Tehnikuma direktora pienākumu izpildītāja Ineta Burceva.

Saskaņā ar noslēgto līgumu būvdarbi bija jāpabeidz līdz oktobra sākumam, taču tie bija aizkavējušies, tādēļ būvuzņēmums UPB lūdza termiņa pagarinājumu līdz 25. novembrim. Ar būvnieku tika noslēgta papildu vienošanās, un jaunais termiņš tika saskaņots ar uzraugošo organizāciju - Valsts izglītības attīstības aģentūru, kas administrē Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto tehnikuma rekonstrukcijas projektu.

Burceva apstiprināja, ka 25. novembrī būvnieki ir atstājuši būvobjektu. Ja būvnieks nebūtu iekļāvies termiņā, tam būtu jāmaksā līgumā atrunātā soda nauda - gandrīz 11 000 eiro dienā.

Pašlaik turpinās darbs pie mācību aprīkojuma un mēbeļu iegādes - ir izsludināti iepirkumi. "Tas vēl ir procesā," informēja Burceva.

Pašlaik Ventspils Tehnikuma audzēkņiem mācības notiek sešās dažādās vietās pilsētā. "Mācību gada vidū pārvākšanās uz jaunajām telpām nav iespējama. Lai netiktu traucēts mācību process, pārcelšanos sāksim pēc mācību gada beigām," informēja tehnikuma direktores pienākumu izpildītāja.

"Jauno mācību gadu sāksim jaunajā tehnikuma ēkā un dienesta viesnīcā," apstiprināja Burceva.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: