Piektdien, 21. novembrī, Ventspils pilsētas dome Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apstiprināja Ventspils informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (turpmāk – IKT) nozares attīstības stratēģiju un rīcības plānu 2014. gadam - 2020. gadam.

Ventspils pilsētas attīstības virzieni līdz 2020. gadam un aktualizētā Ventspils pilsētas attīstības programma 2007.-2013. gadam atspoguļo pašvaldības un sabiedrības nākotnes redzējumu par pilsētas izaugsmi.

Viens no minētajā programmā noteiktajiem rīcības virzieniem ir pilsētvide ar ērtu, drošu, pievilcīgu un vidi saudzējošu dzīves un darba telpu, kas ietver arī tehniskās infrastruktūras nodrošināšanu un aptver elektronisko sakaru platjoslas infrastruktūras attīstību pilsētā, tādējādi radot apstākļus, kurā IKT stimulē pilsētas ekonomiku un kalpo iedzīvotāju vajadzībām.

Kvalitatīva infrastruktūra, tai skaitā komunikāciju sistēmas, un vide ir būtiska sastāvdaļa jebkuras nozares ilgtspējīgai attīstībai.

Pēdējo septiņu gadu laikā Ventspils ir piedzīvojusi būtisku IKT nozares izaugsmi. Arī globālās tendences apliecina IKT preču un pakalpojumu pieprasījuma pieaugumu un aktualizē nepieciešamību apvienot IKT nozarē ieinteresēto pušu centienus, tādējādi pilnveidojot partnerības, spējas un zināšanas, kas kopumā vērstas uz inovāciju, radošuma un konkurētspējas stiprināšanu.

Pamatojoties uz līdz šim jau sasniegto un uzstādot mērķi veidot Ventspili par Eiropas līmeņa viedo tehnoloģiju centru, 2013. gada 29. maijā starp 18 organizāciju vadītājiem, pārstāvot Ventspils pilsētas domi, pašvaldības institūcijas, komersantus un augstākās izglītības iestādes, tika parakstīts Sadarbības memorands par IKT nozares attīstību Ventspilī. Ventspils pašvaldība un ieinteresētās puses, apņemoties sekmēt IKT nozari kā augsta potenciāla un pievienotās vērtības industriju un piedaloties Ventspils IKT nozares attīstības stratēģijas 2014.-2020. gadam izstrādē, radījušas bāzi nozares uzplaukumam, tādējādi sekmējot jaunu darbavietu radīšanu, labklājību un Ventspils pilsētas atzīšanu starptautiskā mērogā, kā arī pilnveidojot savstarpēju dialogu ar uzņēmējiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: