6. decembrī plkst. 15.00 Kultūras centrā senioru sieviešu koris „Ziemeļzvaigzne” un diriģente Angelika Dzintara aicina uz kolektīva radošā darba 25 gadu jubilejas koncertu.

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt jubilāru izpildījumā dziesmas no „Ziemeļzvaigznes” repertuāra zelta fonda, kā arī koncerta apmeklētājus un jubilāres ar savām dziesmām priecēs viesi – Skrundas senioru jauktais koris „Novakars”, diriģente Sarmīte Pavilaite, Skrundas vīru vokālais ansamblis „Vecie draugi”, vadītājs Viesturs Meļķis, Ventspils vīru vokālais ansamblis, vadītāja Angelika Dzintara un Ventspils vīru koris diriģentes Lorijas Cinkusas vadībā.

"Ziemeļzvaigzne" Ventspilī izveidojās 1989. gada 25. novembrī kā Latvijā vienīgais politiski represēto jauktais koris. Pirmie gadi korim bija cieši saistīti ar Atmodas laika norisēm. Pirmā kora diriģente bija Ilga Buntika, bet nu jau no 1995. gada kolektīva mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Angelika Dzintara.

 

Šobrīd koris aktīvi iesaistās senioru koru kustībā un katru gadu piedalās senioru koru svētkos dažādās Latvijas pilsētās, kā arī ir patstāvīgs Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku dalībnieks. Kolektīvam 25 gadu laikā ir izveidojušās savas tradīcijas, iegūti draugi dažādās Latvijas vietās – Skrundā, Talsos, Valdemārpilī, Rojā, Saldū, Cēsīs, Siguldā, Ogrē, Rīgā.

Dalībnieku sastāvs kolektīva pastāvēšanas laikā ir mainījies, šobrīd iegūstot sieviešu kora statusu. Dziedātāju vidējais vecums ir 70 gadi, bet visus vieno dziesmas mīlestība, ticība, cerība un vēlēšanās būt kopā. Kora dalībnieces ir pārliecinātas, ka gadi nav šķērslis, ja vien ir vēlēšanās dziedāt, jo mūzika dod pozitīvas emocijas gan dziedātājiem, gan klausītājiem.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: