Ventspilī pašlaik notiek ielu vingrošanas laukuma izbūve pie Olimpiskā centra "Ventspils" ieejas, bet tuvāko divu nedēļu laikā plānots pabeigt BMX trases rekonstrukciju, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Ielu vingrošanas kompleksa izbūvi plānots pabeigt šī gada decembrī. "Tas būs modernākais tāda veida ielu vingrošanas komplekss Latvijā. Cerēsim, ka ielu vingrotāji to spēs novērtēt un ka viņu pulks paplašināsies," atzina Lembergs.

Savukārt Ventspils Piedzīvojumu parka BMX trasē notiek rekonstrukcijas darbi, lai piemērotu to jaunajām starptautiskajām prasībām. "Mēs savulaik trasi būvējām, pieskaņojot tai trasei, kāda bija Pekinas Olimpiskajās spēlēs. Šis sporta veids, tostarp no trases viedokļa, ir attīstījies un kļuvis sarežģītāks, līdz ar to mums jāpaceļ starta rampa par divarpus metriem un jāpilnveido virāžas. Šīs izmaiņas jāizdara, lai trase atbilst šodienas prasībām. Vienlaicīgi arī esam iezīmējuši Piedzīvojumu parka attīstības ģenerālplānā citu vietu, kur mēs būvētu jaunu trasi. Kad mēs to darīsim, tas vēl ir jautājums," informēja Lembergs.

Rekonstruējot trasi, tiek pārbūvēts starta estakādes kalns, to paaugstinot par 2,5 metriem, tādējādi starta estakāde sasniegs piecu metru augstumu.

Rekonstrukcijas gaitā paredzēts demontēt mazās trases otro virāžu, atjaunot trases segumu pilnā apjomā un pagarināt finiša taisni par septiņiem metriem.

Trases rekonstrukcija tiek veikta, lai izpildītu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības jaunos sertifikācijas noteikumus, kas stāsies spēkā no 2015. gada.

Darbus veic SIA "Ostas celtnieks".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: