Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Svinēsim Latvijas svētkus

18. novembri dēvējam par Latvijas dzimšanas dienu, un novembris ir mēnesis, kas tiek aizvadīts šīs lielās dzimšanas dienas jeb patriotisma jūtīs. Kā jau svētkos pienākas, nāk draugi un radi, arī 18. datums ir laiks, kad sanākt kopā un priecāties par zemi, kuru saucam par savām mājām.

Piedāvā veidot pieminekli latam

Ventspils var kļūt par pirmo Latvijas pilsētu, kur izveidots piemineklis nacionālajai valūtai – latam. Muzeja vadošā pētnieka ideju atbalstījusi Pilsētas attīstības komisija.

 

2.lpp. Viedoklis: «Vēlējums», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Latvijai šodien ir deviņdesmit sestā dzimšanas diena. Īsta sirmgalve, kas piedzīvojusi cilvēkam līdzvērtīgu raženu, grūtu un arī skaistu mūžu. Ko es novēlu Latvijai tās svētkos? Vispirms vēlu, lai jubilārei nebūtu jākaunas par saviem valstspiederīgajiem! Un, lai cilvēki, kas dzīvo Latvijā, to mīlētu, cienītu un godātu! Lai šeit dzīvojošie nezākātu, nelamātu, nenoniecinātu valsti. Latvija nav atbildīga par cilvēkiem, kas nav spējīgi saskatīt labo. Cilvēki ir atbildīgi par Latviju, nevis otrādi.»

3.lpp.

Pašiem sava zeme, sava valsts

Ar svinīgu paziņojumu Latvijas Republiku dibināja 1918. gada 18. novembrī, tomēr Ventspils vēsturē vairāk iezīmēts 18. novembris pēc gada.

Puķu gotiņas ietērps

Pērn izskanēja doma, ka lielajai Puķu gotiņai, kas ganās Sarkanmuižas pļavā, ziemas kārtai ventspilnieki varētu uzadīt ziemas ietērpu.

4.lpp

Noraida baumas par pedofilu

Policija apliecina, ka šobrīd nav nekāda pamata pilsētā klīstošajām baumām, ka pie Jaunrades nama dežurētu kāds pedofils un uzglūnētu bērniem.

Iekļuva labāko skolu reitingā

Piltenes vidusskolas pārstāvji šodien ir aicināti piedalīties Draudzīgā aicinājuma skolu reitinga balvu pasniegšanas ceremonijā.

Ar aknu ir jārunā stingri

Lai cilvēka iekšējie orgāni godam pildītu savus pienākumus, ar viņiem ir jāaprunājas – tā ir dziedināšana ar domu spēku.

 

5.lpp.

Atceroties bijušo kolēģi

Viena no spilgtākajām personībām Ventspils mediķu vidū ir ķirurgs urologs Andris Grundmanis, kuram 18. novembrī paliktu 75 gadi. Ārsts jau teju 15 gadus kā aizsaulē, bet kolēģi joprojām bieži vien viņu atceras – kā lielisku ķirurgu, harismātisku personību ar sarežģītu raksturu un traģisku dzīvesstāstu.

Svin arī Latvijas vienaudži

Mūsu vidū dzīvo cilvēki, kuri šomēnes vienlaikus ar mūsu valsti svin savu 96. dzimšanas dienu. Viens no šiem nedaudzajiem cilvēkiem ir Grieta Kokina, kuras mājas ir Ugālē.

6.lpp. Sports. Pirmais aplis noslēgts cerīgi

BK Ventspils basketbolisti, viesos pārspējot poļu Stelmet, noslēguši Eirokausa pirmo apli ar uzvaru, tā pakāpjoties uz ceturto vietu grupā un saglabājot labas izredzes kvalificēties nākamajam posmam.

Ies vaļā akmeņu slidināšana

Svētdien notiks pirmie mači 13. atklātajā Ventspils pilsētas kērlinga čempionātā, kas risināsies līdz nākamā gada aprīlim.

Četratā pret oranžajiem

Latvijas futbola valstsvienība nedēļas nogalē aizvadīs šāgada pēdējo spēli 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, viesos tiekoties ar Nīderlandes izlasi. Uz šo maču izsaukti arī četri FK Ventspils futbolisti.

7.lpp. Novadā. Fotografēs daudzbērnu ģimenes

Ventspils novadā jau izveidojusies tradīcija – tuvojoties valsts svētkiem, īpaša uzmanība tiek izrādīta kuplajām ģimenēm. Šoreiz prieks tiks divām ģimenēm Užavas pagastā.

Aktīvākos iedzīvotājus sveiks arī pagastos

Novada pagastos dzīvo un darbojas ne mazums tādu ļaužu, kuru devumu sabiedrībai novērtē apkārtējie. Valsts svētkos viņi saņems pateicību par ieguldījumu pagasta dzīvē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: