Aizvadītajā nedēļas nogalē savus startus aizvadīja Olimpiskā centra „Ventspils” augstas klases atbalsta programmas sportisti – svarcēlājs Artūrs Plēsnieks un šorttrekists Roberto Puķītis.

Kazahstānas pilsētā Almati notika Pasaules pieaugušo čempionāts, kurā svarcēlājs Artūrs Plēsnieks svara kategorijā līdz 105kg pacēla 390 (174+216) kilogramus un izcīnīja 10. vietu. Sasniegtais rezultāts, visticamāk, ir pietiekams, lai kvalificētos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Svara kategorijā līdz 105 kg tika pieteikti 42 svarcēlāji, kas sadalīti četrās grupās. Artūrs tika iekļauts potenciāli spēcīgākajā A grupā, kurā sacentās 11 svarcēlāji. Viens no vieglākajiem dalībniekiem Artūrs Plēsnieks(103.78 kg) vispirms raušanā tika galā ar 174 kilogramu stieni, bet tad piedzīvoja neveiksmi ar četrus kilogramus smagāku ceļamo. Trešajā mēģinājumā tika izlemts neriskēt ar ko vēl smagāku, tomēr 178 kg atkal nepadevās. Tādējādi raušanā mūsu sportists finišēja ar salīdzinoši pieticīgu rezultātu - 174 kg.

Grūšanā Artūrs sāka ar neveiksmi pie 215 kilogramiem, otrajā mēģinājumā neizdevās pacelt 216 kg, līdz ar to bija stress par reālu iespēju grūšanā palikt bez rezultāta. Par laimi trešajā mēģinājumā 216 kilogrami tomēr tika pievarēti. Summā uzrādītie 390 kilogrami Plēsniekam dod 10. vietu pasaules čempionātā.

Cīņa par ceļazīmēm uz 2016. gada olimpiādi sākas jau šogad. Latvijai nav daudzu pasaules līmeņa svarcēlāju, tāpēc šajā sporta veidā mūsu valsts nevar iegūt olimpisko ceļazīmi, pateicoties spēcīgai komandai. Latvijas reālā iespēja ir individuālā kvalifikācija - tādā veidā Plēsnieks izcīnīja tiesības startēt Londonas olimpiādē (2011. gada pasaules junioru čempionātā viņš summā pacēla 383 kg - tobrīd ceļazīme vēl nebija kabatā, taču kvalifikācijas noslēgumā izrādījās, ka minētais rezultāts nodrošināja tiesības startēt 2012. gada olimpiskajās spēlēs).

2014. gada pasaules čempionātā Artūrs Plēsnieks pacēla 390 kilogramu summu. Olimpiskās kvalifikācijas individuālajā rangā Plēsnieks šo gadu noslēdz vismaz 12. pozīcijā - jādomā, ka ar to ir pietiekami, lai galu galā iegūtu ceļazīmi uz Rio, jo bija jātiek piecpadsmitniekā.

Novembra beigās Kipras pilsētā Limasolā Plēsnieks piedalīsies Eiropas U23 čempionātā, kur būs galvenā favorīta statusā.

Savukārt šorttrekists Roberto Puķītis pagājušā nedēļā piedalījās Pasaules kausa posmā Monreālā, kur izcīnīja septīto vietu 1000 metru distancē.

Puķītis sacensības 1000 metros sāka ar pārvarētām priekšsacīkstēm, savā slidojumā finišējot otrajā vietā (1:31.164). Pamatsacensībās latvietis atkal uzrādīja otro labāko laiku (1:27.853), tiesa, jāņem vērā, ka diskvalificēts tika titulētais Krievijas pārstāvis Viktors Ans.

Ceturtdaļfinālā Puķītis distanci veica vienā minūtē un 41,170 sekundēs, un ar to pietika, lai sasniegtu pusfinālu. Arī šajā gadījumā viens dalībnieks (ķnietis Dajins Vu) tika diskvalificēts, bet Viktors Nohs no Ungārijas finišu sasniedza krietni vēlāk. Ķīnietis, ungārs un latvietis distances laikā saskrējās un piedzīvoja kritienu.

Pusfinālā vienā no diviem slidojumiem Puķītis palika pēdējais (1:25.278; karjeras labākais rezultāts), kas ļāva startēt B finālā. Cīņā par 5.-8. vietu latvietis finišēja trešais (1:27.885), līdz ar to izcīnot septīto vietu 1000 metru distances kopvērtējumā, kas ir viens no lielākajiem panākumiem 19 gadus vecā sportista karjerā. 1000 metru distances sacensībās piedalījās 43 sportisti.

Šajā nedēļas nogalē viņa rēķinā arī 17. vieta 500 metros, bet pirms nedēļas Soltleiksitijā (ASV) Puķītis ieņēma 41. un 21. vietu 1000 metros. Nākamais PK posms notiks pēc mēneša Šanhajā (Ķīna).

sportacentrs.com.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: