Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pazūd vietējā ražojuma maize

Slēdzot Ventspils maizes kombinātu pirms vairākiem gadiem, senais maizes cepšanas amats kā profesija pakāpeniski aiziet no mūsu novada, saglabājoties vien dažās mājās un saimniecībās hobija līmenī, kā arī pašu patēriņam.

Karogs – nezūdoša vērtība

Latvijas valstij ir trīs simboli – himna, ģerbonis un karogs. Tie piedzīvojuši dažādus laika griežus, bet karogs allaž bijis īpašā cieņā.

2.lpp. Viedoklis: „Karogs ir spogulis”, laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Kas ir patriotisms? Vai esam patrioti? Kāpēc esam vai neesam patrioti? Par šiem jautājumiem biežāk tiek runāts novembrī, kad svinam Lāčplēša dienu un valsts dzimšanas dienu. Patriotisma jēdziens aktuālāks bija neatkarības pirmajos gados, savukārt tagad tas ir tik ļoti deformējies, ka reizēm liekas, ka visapkārt valdošās liekulības dēļ labāk ir neko nedarīt, neteikt un neizrādīt savu patriotismu, ja tāds ir.»

3.lpp. Krustojums Uzmini nu!

Kad Saules ielā pārdesmit metru pirms krustojuma ar Jūras ielu un tur izvietotā luksofora parādījās Stop zīme, autovadītāji brīnījās: kur tad mums tagad ir jāapstājas?

Izvēlas stabilitāti un darbu Ventspilī

Saeimas deputāta pagaidu jeb mīkstais mandāts negarantē stabilitāti, tāpēc izvēle izdarīta par labu darbam Ventspilī, atzīst ventspilnieki Uldis Boitmanis un Aldis Slavinskis (Latvijai un Ventspilij).

Robežsargi svin 95 gadu jubileju

Šodien tiek atzīmēta Valsts robežsardzes dibināšanas 95. gadadiena, kuras svinīgajos pasākumos piedalās arī ventspilnieki.

4.lpp.

Uzstādīs durvis ar kodu

Pēc vecāku aktualizēta jautājuma par drošību izglītības iestādē Centra sākumskolā plāno ierīkot durvis ar koda ieeju.

Svētkos atbalstīs tos, kam grūtāk

Lai sniegtu materiālo atbalstu Ziemassvētkos, pašvaldība no 1. decembra sāks izmaksāt vienreizējo pabalstu atsevišķām iedzīvotāju grupām. Kopumā pabalstu varēs saņemt vairāk nekā deviņi tūkstoši ventspilnieku.

5.lpp. Darbs un nauda. Ziedu salons – kā darbnīca

Vakar Ventspilī savas durvis vēra vēl viens ziedu salons. Tās īpašniece sola ventspilniekiem jaunu pieeju, sniedzot mūsu pilsētā tik populāru pakalpojumu.

Minimālā alga pret ēnu ekonomiku

Laimdotas Straujumas jaunā valdība sola jau nākamgad palielināt minimālo algu. Ventspils uzņēmēji kopumā atbalsta šo iniciatīvu, uztraucoties tikai par dažu preču un pakalpojumu iespējamo sadārdzināšanos.

6.lpp. Sports. Ar labu aizsardzību uzvarai nepietiek

Aizvadījuši ļoti neizteiksmīgu spēli uzbrukumā, trešo zaudējumu Eiropas kausā piedzīvoja BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā atzīstot Grieķijas PAOK pārākumu.

Jaunajiem futbolistiem bronzas sezona

Sezonu noslēgušas futbola akadēmijas Cerība komandas, kurām šajā rudenī trīs vecuma grupās izdevies tikt pie medaļām, turklāt visas trīs reizes izcīnot trešo vietu.

7.lpp. Intervija. Ar dzelžiem kopš bērna kājas

Pēc autobusu vadītāju konkursa rezultātiem, viens no Ventspils reisa labākajiem darba darītājiem ir Raimonds Briedis. Viņš konkursā izcīnīja otro vietu absolūtajā vērtējumā, apsteidzot daudzus savus pieredzējušākos kolēģus. Par to nav jābrīnās – vīrietis atzīst, ka dzelži viņu interesē jau kopš bērnības, kad tētis, šoferis, ņēma mazo puiku līdzi uz darbu.

TV programma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: