Ventspils Augstskolas studente JEKATERINA TROŠKOVA nesen ieguva 3. vietu valsts mēroga bakalauru un maģistra darbu konkursā. Interesanti, ka viņa par savu aizraušanos sauc un nākotnes profesiju saista ar datorzinātni.

Kāpēc tik sarežģīta jomas izvēle?

- Tāpēc, ka man patīk šī nozare un, manuprāt, tā ir joma, kas vienmēr atvēl attīstības iespējas. Tāpat darbs ir arī labi apmaksāts. Es izvēlējos uzsākt studijas, kas saistītas ar datorzinātni vairāk vai mazāk tāpēc, ka bija kaut kāds klikšķis un sapratu, ka datorzinātne ir tas, kas man patiesi patīk.

Kursā esi vienīgā meitene?

– Nē, mēs esam divas. Kopā kursā esam seši cilvēki un neizjūtu kaut kādu nevienlīdzību.

No kurienes tu esi?

– Nāku no Daugavpils novada, Vaboles pagasta. Esmu tur uzaugusi un arī mācījusies, līdz ieguvu vidusskolas izglītību.

Tas ir tik tālu. Kāpēc izvēlējies Ventspili?

– Īsi pirms iestāšanās biju atbraukusi uz Ventspili. Patiesībā tā bija arī mana pirmā viesošanās šajā pilsētā. Acumirklī man te ļoti iepatikās. Nolēmu iesniegt dokumentus. Bija izsludināta papildus uzņemšana, tāpēc man paveicās. Varētu teikt, ka ielēcu pēdējā vilcienā. Es pati biju pārsteigta par to, kā man tik ļoti varēja iepatikties Ventspils. Un tā nu jau 4 gadus Ventspili saucu par savu pilsētu, te ir manas mājas, te ir mans draugs, šī pilsēta ir krietni tuvāka sirdij nekā Daugavpils.

 

Visu interviju lasi 29. oktobra laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: