Arī jaunajā apkures sezonā trūcīgie un maznodrošinātie Ventspils iedzīvotāji varēs saņemt pabalstus daļējai apkures rēķinu segšanai un malkas iegādei, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Arī šajā apkures sezonā visi maznodrošinātie varēs saņemt pabalstus saistībā ar kurināmā iegādi un izdevumiem dzīvokļa apkurei," informēja Lembergs.

Pabalsts, kuru iespējams saņemt apkures izdevumu segšanai, paredz segt 55% no apkures rēķina. Tiesa, pabalsta saņēmējiem jārēķinās, ka ir ierobežojumi attiecībā uz apsildāmo dzīvokļa platību. Proti, ja mājoklis ir ļoti liels un pārsniedz noteiktu kvadrātmetru skaitu, pabalsts attiecas tikai uz daļu no dzīvojamās platības.

"Pagājušajā gadā šāda veida pabalstiem mēs iztērējām 190 000 eiro," informēja Lembergs.

"Bez tam arī malkas iegādei esam paredzējuši pabalstu - uz vienu cilvēku ir paredzēti apmēram 87 eiro, un kopā to varētu saņemt ap 700 līdz 800 mājsaimniecību. Grūti pateikt, cik pieteiksies. Pagājušajā gadā šiem mērķiem esam iztērējuši 64 000 eiro," informēja Lembergs.

Ventspils pašvaldība siltuma rēķinu apmaksai trūcīgajiem un maznodrošinātajiem piešķir pabalstus 55% apmērā no apkures rēķina, bet trūcīgas un maznodrošinātas daudzbērnu ģimenes atkarībā no bērnu skaita var saņemt pabalstu 60% līdz 100% apmērā no apkures rēķina summas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: