Piektdien plkst. 19.00 kārtējo maču "Aldaris” Latvijas Basketbola līgā aizvadīs BK "Ventspils” basketbolisti, kas savā laukumā tiksies ar citiem Kurzemes pārstāvjiem – BK "Saldus”.

Ventspilnieki laukumā dosies gandrīz vai uzreiz pēc atgriešanās no izbraukuma uz Krasnodaru, bet saldenieki nav spēlējuši kopš 18. oktobra, kad savā laukumā ar 62:83 kapitulēja "Jūrmala/Fēnikss” basketbolistiem. Spēļu skaits LBL komandām ir vienāds, bet panākumi tajās – diametrāli pretēji. Ja BK "Ventspils” rēķinā ir tikai uzvaras, tad Saldus basketbolisti pie panākumiem vēl nav tikuši, vidēji mača gūstot 60, bet sāncenšiem ļaujot iemest 81,7.

 

Tiesa, tagad situācija varētu arī mainīties, jo iepriekšējā spēlē BK "Saldus” rindās debitēja amerikāņu saspēles vadītājs Prestons Medlins, kuram tā ir pirmā profesionālā pieredze. Turklāt debija personīgi viņam sanākusi visai solīda – 21 punkts, sešas izprovocētas piezīmes, efektivitāte 19. Tagad spēlētājam bija gandrīz nedēļa laika aprast ar jauno komandu, tā kā ir iemesls domāt, ka sniegums varētu vēl uzlaboties.

 

Produktīvs ir arī otrs komandas amerikānis, centrs Edeiruss Pigass, vidēji mačā gūstot 7,3 punktus un izcīnot 5,7 atlēkušās bumbas. Savukārt rezultatīvākais komandā ir eksliepājnieks Roberts Freimanis, vidēji mačā sametot 12.

 

Ventspilnieku rindās ar 14 punktiem vidēji mačā labākie punktu guvēji ir Trojs Bārniss un Artis Ate, bet tālāk punktu gūšana sadalījusies ļoti līdzīgi. Tieši tāpat ir ar piespēlēm, jo pa trim ir uzreiz četriem – Četmens, Peiners, Ate un Lejasmeiers. Smagi BK "Ventspils” klājās sezonas pirmajā mačā, kad tikai ar 68:62 izdevās pieveikt BK "Jelgava”, bet nākamās divas uzvara jau bija pārliecinošas – 88:63 pret jūrmalniekiem, 91:68 pret jēkabpiliešiem.

 

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: