Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Diena bez auto – tiešām bez auto

Vakar, solidarizējoties ar tūkstošiem zaļi domājošu cilvēku visā Eiropā, arī ventspilnieki, tostarp pilsētas domes darbinieki, atsaucās Latvijas Zaļās kustības aicinājumam atstāt savu auto mājās, bet ikdienas gaitās doties kājām vai ar velosipēdu.

Skrien ar gredzenu kabatā

Aizvadītajā nedēļas nogalē olimpietis Arnis Rumbenieks ne tikai uzstādīja jaunu rekordu, bet arī spēra nozīmīgu soli personiskajā dzīvē.

2.lpp. Viedoklis: „Iekustēsimies!”, laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Manā bērnībā, padomju laikos, mūsu ģimenei, tāpat kā daudzām citām, nebija automašīnas. Atceros, ka kaut kad sākumskolā skolotāja intereses pēc mūsu klasē veica aptauju, lai paceļ rokas tie, kam ir mašīnas, kam ir krāsu televizors utt. Viņa gribēja saskaitīt, cik automašīnu, cik televizoru u.c. tolaik luksusa preču ir uz visu klasi. Precīzi neatceros, kāds bija aptaujas rezultāts, bet automašīnas varēja būt labi, ja kādai trešdaļai ģimeņu.»

3.lpp.

Skolēni vienosies cilvēku ķēdē

Lai apliecinātu vienotību, spēju sadarboties un kopīgi veikt lielus darbus, visi Ventspils skolu audzēkņi rīt saslēgsies vienotā ķēdē, tā pieminot 1998. gada 23. augusta akciju Baltijas ceļš.

Plāno EiroVelo13 cauri pilsētai

Eiropas velomaršrutu Eirovelo13 jeb Dzelzs priekškara maršrutu, kurš kopumā caurvij 20 Eiropas valstis, plāno iezīmēt arī cauri Ventspilij.

Komandieri Einiku nomainīs Mežavilks

Līdzšinējā komandiera pulkvežleitnanta Edgara Einika pienākumus turpmāk pildīs majors Jānis Mežavilks. Šodien Zemessardzes 46. kājnieku bataljonā notiek svinīga komandiera maiņas ceremonija.

Nežēlīgi nogalina suņus

Ventspilī notikusi šausminoša cietsirdība pret dzīvniekiem – tās rezultātā mokošā nāvē bojā gājuši divi suņi.

4.lpp. Novadnieki viesojas Stendē

14 seniori devās uz kaimiņnovadu, lai piedalītos Kurzemes pensionāru un invalīdu organizāciju pārstāvju draudzības pasākumā Mirklis no mūsu ikdienas.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp. Sports. Akmens mešanā labots rekords

Lieliskos laika apstākļos norisinājās kārtējās sacensības akmens mešanā, kurās ne tikai piedalījās pēdējos gados lielākais skaits dalībnieku, bet arī tika labots rekords.

Eiropā divi čempioni un sudrabs

Čehijā notika desmitais Eiropas čempionāts velotriālā, no kura ar lieliskiem panākumiem atgriezušies Latvijas braucēj – četri Kartera pārstāvji no Ventspils novada.

Futbolisti tuvojas pirmajai vietai

Pēc kārtējiem Latvijas futbola Virslīgas mačiem FK Ventspils futbolisti tikai par diviem punktiem atpaliek no līdera Skonto, turklāt viņiem joprojām ir viens mačs rezervē, kas tiks izspēlēts jau rīt.

7.lpp.

Ventspilī uz konferenci pulcējās ārsti

Ventspilī notika Latvijas Ārstu biedrības rīkotā starpdisciplinārā konference, kurā desmit speciālistu lekcijas noklausījās vairāk nekā 300 ārstu no visas valsts.

Jaunkalnei goda biedres tituls

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas interniste jeb terapeite Māra Jaunkalne par mūža ieguldījumu saņēmusi Latvijas Ārstu biedrības goda biedres diplomu.

Ventspils poliklīnika informē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: