Livonijas ordeņa pilī 30. septembrī sadarbībā ar Latvijas banku noslēgsies divas izstādes - multimediālā izstāde Naudas dizains. PIN kods un naudas dizaina autoru grupas Olgas Šilovas, Andra Vārpas, Guntara Sietiņa un Daiņa Pundura oriģināldarbu izstāde Uz visu banku!.

30. septembrī plkst. 15.00 Vēstures otrdienā notiks tikšanās ar ventspilnieci, tēlnieci Olgu Šilovu. Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļas asociētā profesore ir dzimusi Ventspilī un kā savu pirmo keramikas skolotāju nereti minējusi pazīstamo Ventspils personību Ausmu Saliņu, kuras vadītājā keramikas pulciņā iepazīti tēlniecības sākumi.

 

Olga Šilova ir viena no izcilākajām mūsdienu Latvijas tēlniecēm, kas vienlīdz talantīgi strādā gan bronzā, gan par savu materiālu pieņemtajā - alumīnijā. Izstādei Uz visu banku! Ventspils muzejā Olga īpaši radījusi darbu-instalāciju Tepiķi, ko veido vairāki desmiti tikko piedzimušu kucēnu atveidi un marmora akmeņi. Pati māksliniece par sava radītā ieceri saka: „Dzīvas radības pielīdzinātas nedzīvām, kā radītie un tikai izsapņotie darbi, īstenotas un neīstenotas idejas, veiksmes un neveiksmes.”

 

Savukārt Naudas dizaina izstādē ikviens var ieskatīties acīs tēlnieces veidotajai sudraba pieclatnieka Mildai. Skulptūras autore stāstījumā Ventspils saskarsmes punkti iepazīstinās klātesošos ar savu dzimto pilsētu un māksliniecei nozīmīgajiem dzimtās pilsētas saskarsmes punktiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: