Aizvadītajā naktī gandrīz visā Latvijā kniebis neliels sals: visaukstākais - mīnuss pieci grādi - bijis Jelgavā, bet vissiltākais - plus divi grādi - Ventspilī, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Ventspils bijusi vienīgā vieta valstī, kur aizvadītajā naktī temperatūra nav noslīdējusi zem nulles grādiem. Kopumā Latvijā gaisa temperatūra bijusi no mīnuss viena līdz mīnuss trijiem grādiem, Rīgā bijis ap nulli grādu.

Atsevišķās vietās naktī izveidojusies sniega sega. Visvairāk sniega - divi centimetri - ir Priekuļos, puscentimetru bieza sniega sega patlaban ir Liepājā un Stendē. Pašlaik snieg Skrīveros, kur sniega sega no puscentimetra vakar ir palielinājusies līdz vienam centimetram šonakt.

Kurzemes pusē - Rucavā, Liepājā - vakar un naktī krituši sniega graudi un krusa.

Interesanti, ka līdzīgi laika apstākļi Latvijā bijuši arī pirms gada, informē LVĢMC. Visaukstākā nakts 2009.gada 16.oktobrī arī bijusi Jelgavā - mīnuss pieci grādi, Rīgā pirms gada bijis plus viens grāds. Sniegs - puscentimetru bieza kārta - gan bijusi tikai Zosēnos, pārsvarā visā Latvijā bijis lietus.

Arī nakts uz svētdienu jūras piekrastē būs vissiltākā, Ventspilī un Liepājā gaisa temperatūra būs ap plus trīs grādiem, bet pārējā valstī no mīnuss trim līdz pat mīnuss sešiem grādiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: