Ventspilī šonedēļ sākušies ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi Kaļķu ielas posmā no Muitas ielas līdz Saldus ielai.

 Tas dos iespēju desmit mājsaimniecībām saņemt tīru ūdeni un kanalizāciju novadīt pilsētas centralizētajā tīklā.

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve notiek, īstenojot Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projekta 3. kārtu. Kaļķu ielā tiks izbūvēti gandrīz 400 metri ūdensvada, kā arī kanalizācijas tīkli ar to atzariem uz privātīpašumiem. Darbus par vairāk nekā 48 000 latu (bez pievienotās vērtības nodokļa) veic SIA "Ostas celtnieks", un tos plānots pabeigt nākamā gada janvāra beigās.

Pašlaik projekta 3.kārtā ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi notiek astoņos objektos - Līgatnes ielā posmā no Kuldīgas ielas līdz Vārves ielai, Augļu ielā posmā no Riekstu ielas līdz Pulkveža ielai, Mārtiņa ielā posmā no Riekstu ielas līdz Dobeles ielai, Ēdoles ielā, Mazajā Ozolu ielā, Lidotāju ielas iekškvartālā, Ausekļa ielā un Kaļķu ielā posmā no Muitas ielas līdz Saldus ielai. Vēl šogad plānots sākt darbus Kurzemes ielā posmā no Embūtes ielas līdz Siguldas ielai. Tāpat arī šogad tiks rekonstruētas piecas kanalizācijas sūkņu stacijas.

Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projekta 3.kārtas īstenošana plānota no šī gada līdz 2012.gada beigām. Projekts dos būtisku ieguldījumu pilsētnieku dzīves vides uzlabošanā - pieaugs to ventspilnieku skaits, kuriem būs iespēja saņemt kvalitatīvu, Eiropas Savienības standartiem atbilstošu dzeramo ūdeni, kā arī izmantot iespēju kanalizāciju novadīt centralizētā pilsētas tīklā, nepiesārņojot vidi.

Projekta īstenošanas rezultātā centralizēti ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi būs pieejami aptuveni 93% ventspilnieku. Pašlaik centralizēti ūdensapgādes pakalpojumi ir pieejami 91%, bet kanalizācijas pakalpojumi - 89% Ventspils iedzīvotāju.

Jaunu tīklu izbūve un tīklu pieslēgumu nodrošināšana ventspilniekiem plānota arī divos infrastruktūras attīstības projektos, kurus šogad plāno sākt pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" un Ventspils brīvostas pārvalde. Šo projektu īstenošanas rezultātā pēc 2014.gada centralizēti ūdensapgādes pakalpojumi būs pieejami 94,3% ventspilnieku un tas būs viens no augstākajiem rādītājiem Latvijā, informēja Zakmane.

Leta

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: