Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1. lpp.

VEF: vēlmes sakritušas ar iespējām

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka teritorijā vakar iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, vēstot par Elektronikas centra būvniecības uzsākšanu.

Rubīnā nolaupavisvērtīgākos izstrādājumus

Pieliekot pie darbinieces galvas šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, kāds vīrietis aplaupījis juvelierveikalu Rubīns.

Sola daudzveidīgākas pārtikas pakas

Bezmaksas pārtikas pakas, kuras plānots izsniegt no nākamā gada, būs daudzveidīgākas nekā iepriekš. Plānotas izmaiņas arī to izsniegšanā.

 

2.lpp. Viedoklis: «Kas tik nenotiek!», žurnālists Pēteris Neimanis

«...ja nu kas raksturo Ventspili, tad tā tieši ir kārtība un miers. Taču dzīve ir dzīve, tajā var notikt daudz kas.»

3.lpp.

Padevusies branga baraviku raža

Uz jautājumu, vai šo gadu varētu dēvēt par īstenu sēņu gadu, Ventspils Vecpilsētas tirgū sastaptie sēņu pārdevēji, kas vienlaikus paši ir arī sēņotāji, atbild precizējoši – par baraviku gadu.

4.lpp.

Mūspuses peldētājiem mikrobi neuzglūn

Šajā peldsezonā ūdens kvalitāte Ventspils pludmalē bijusi izcila. Arī Baltijas jūrā fiksētā bīstamā tropu baktērija mūspuses peldētājus neapdraud.

Atklāta Andra Klausa stipendija

Kopš jaunā studiju gada aktīvākajiem Ventspils Augstskolas (VeA) studentiem tiks piešķirta kādreizējā profesora piemiņai veltīta stipendija.

Sola daudzveidīgākas pārtikas pakas

Bezmaksas pārtikas pakas, kuras plānots izsniegt no nākamā gada, būs daudzveidīgākas nekā iepriekš. Plānotas izmaiņas arī to izsniegšanā.

 

5.lpp. «Jūras vārtu» skatuve

6. lpp. Izglītība

Turpinās ekspertu darbs

Ventspils skolotāji jau ilgāku laiku sadarbojas ar Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra ekspertu komandu. Šim sadarbības gadam izvirzīti jauni mērķi un uzdevumi.

Iedibināta jaunas naudas balva

Izglītības pārvalde paziņojusi to pedagogu vārdus, kuru darbu augstu vērtē izglītības iestāžu vadītāji un kuri saņēmuši no jauna iedibināto Motivācijas programmas naudas balvu.

7.lpp. 1929. gads. Rudens

«Aizpagājušajā naktī politiskās pārvaldes aģenti izdarīja plašas kratīšanas Ventspilī, kurām bija arī panākumi – pie Friča Bažbauera mājās atrada veselu paku nelegālas, pretvalstiskas literatūras.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: