Jaunieši, kuri piedalās projektā Jaunietis - jaunietim septembrī dosies uz Ventspils skolām, lai dalītos pieredzē ar saviem vienaudžiem un sniegtu savas zināšanas par jauniešiem aktuālām tēmām.

„Ventspils Jauniešu dome” jau jūlijā uzsāka jaunu projektu – Vienaudžu izglītotāju apmācību programma „Jaunietis – jaunietim”. Šis projekts izstrādāts, lai attīstītu jauniešu vienaudžu izglītotāju kustību Ventspilī un popularizētu apmācības par neformālās izglītības metodēm.

 

Kā viena no projekta aktivitātēm bija Vasaras skola, kura no 26. līdz 29. augustam norisinājās viesu namā „Dekšņi”. Tā bija iespēja 20 jauniešiem piedalīties 4 dienu intensīvās apmācībās, lai vēlāk savas zināšanas nodotu tālāk saviem vienaudžiem. Vienaudžu izglītotāji darbojas četrās tematiskajās grupās:

  • uzņēmējdarbība un radošums,

  • veselība (t.sk. seksuālā un reproduktīvā veselība, atkarības),

  • sevis izpratne un pašizaugsme,

  • darbs komandās un līderu prasmes.

Viena no apmācību dalībniecēm, Katrīna uzskata, ka „mācīšanās var būt arī jautra,jo lietderīgais tika apvienots ar patīkamo. Es uzzināju, kā tas ir, ja skolotājs būtu mans vienaudzis un mācības noritētu patīkamā gaisotnē. Man ir patiess prieks, ka iepazinu tik daudz motivētu un aktīvu Ventspils jauniešu. Ceru, ka šie aktīvie jaunieši, kas apņēmušies mācīt citus, būs motivācija pārējiem”.

 

Līdzīgi domā arī Laima: "Manuprāt, šāda veida mācīšanās ir vislabākā, jo katram ir dota iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, kurās saprot, cik svarīgi ir sadarboties un strādāt komandā. Ir vieglāk uztvert informāciju, ja kāds, kas ir Tava vecuma cilvēks, to paskaidro un dalās savā pieredzē”.

 

Jaunieši kopā ar treneriem vasaras skolā gatavoja nodarbību saturu. Izdomātās spēles un citas aktivitātes tūlīt tika izmēģinātas, kā auditorijai klātesot pārējo tematisko grupu dalībniekiem. Jauniešiem palīdz arī projekta laikā izveidotā darba burtnīca, kurā jau iekļauti apraksti dažādām aktivitātēm, doti uzdevumi, lai paši vienaudži trenētu savas prasmes izvēlētajā tematā un par neformālo izglītību kopumā. Darba burtnīcu varēs izmantot arī kā individuālu rokasgrāmatu nodarbību plānošanā un vadīšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: