P/i „Komunālā pārvalde” pašlaik intensīvi veic maģistrālo grāvju apsekošanu un to attīrīšanu. Saskaņā ar pilsētas saistošajiem noteikumiem grāvji pie privātām mājām jākopj un jātīra māju īpašniekiem, ko iestāde arī aicina darīt.

Rudeņos, kad no kokiem krīt lapas un koku augļi, īpaša uzmanība jāpievērš grāvju tīrībai, jo sablīvējušies atkritumi grāvjos un caurteku galos lietus laikā vai atkusnī var izraisīt mājas, ielas vai pat vesela rajona applūšanu.

 

Veicot apsekošanu, p/i „Komunālā pārvalde” speciālisti šoruden konstatējuši neskaitāmus grāvjus, kas pilni ar lapām, nokritušiem āboliem un plūmēm. Biežāk tādi sastapti Pārventā un Gāliņciemā. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, minētie rajoni ir arī tie, kur vairākkārt notikuši nepatīkami starpgadījumi, kad ierobežotās ūdens noteces dēļ iedzīvotāji nopludinājuši savu vai kaimiņa sētu.

 

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka laicīgi sakārtojot grāvjus, var izvairīties no plūdiem, kas var radīt ievērojamus zaudējumus gan privātajam, gan sabiedriskajam īpašumam. Nevajadzētu sagaidīt sekas, bet rīkoties jau tagad, novēršot cēloņus.

 

Gadījumos, kad vairs nav iespējams pašu spēkiem attīrīt grāvjus vai caurtekas, p/i „Komunālā pārvalde” iespēju robežās centīsies palīdzēt. Šādos gadījumos iedzīvotāji ir aicināti vērsties p/i „Komunālā pārvalde” pa tālruni 63624269, lai speciālisti apsekotu grāvi un lemtu par tālāku rīcību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: