Šodien, 3. septembrī, Ventspils Augstskolā notika jaundibinātās stipendijas svinīgā atklāšana. Tā nosaukta bijušā VeA profesora Andra Klausa vārdā, lai godinātu viņa piemiņu.

Apskati foto!

Stipendijas mecenāts ir bijušais Ventspils Augstskolas students, šobrīd uzņēmējs Mārtiņš Lauva. Lauva Klausu uzskata par savu pirmo dzīves skolotāju. Viņi kopā ir strādājuši pie projektiem, kas šobrīd šķiet pašsaprotami, bet agrāk bija neparasti, piemēram, zemes gabalu datu bāzu veidošana. Klauss iemācīja ticēt savām idejām un censties tās realizēt, kaut ne vienmēr viss notiek gludi.

Andris Klauss (1941. – 2004.) bija ekonomisko zinātņu doktors, asociēts profesors un Ventspils Augstskolas Ekonomikas un pārvaldības fakultātes Pārvaldības katedras vadītājs, kā arī Ventspils Augstskolas Senāta priekšsēdētājs. Klausa zinātnisko interešu loks bija ļoti plašs un par dažādām ekonomiskām problēmām sarakstītas monogrāfijas, zinātniskie raksti un metodiskas publikācijas. 38 darba gados Andra Klausa zinātniskā un praktiskā pieredze bagātinājusi tūkstošiem studentu, ļaujot daudziem ieņemt augstus un atbildīgus amatus. Kolēģi Klausu atceras kā nelokāmu un ļoti prasīgu pret sevi, ļoti zinošu un erudītu, kā arī smalka humora pārvaldītāju.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Klausa ģimene, stipendijas mecenāts, Ventspils Augstskolas vadība un Studentu padomes pārstāvji. Klātesošie varēja iepazīties ar prezentācijām par uzņēmējdarbību un nokļūšanu uzņēmējdarbības vidē.

Ikviens augstskolas students varēs pretendēt uz šīs stipendijas saņemšanu. Sākot ar 2014. gada rudens semestri, katru gadu tiks rīkota pretendentu pieteikšanās un speciāli izveidotā komisija izlems, kuram to piešķirt. Stipendiju saņemt varēs viena akadēmiskā gada garumā.

Stipendijas mērķis ir veicināt studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās – gan akadēmiskajā darbībā, gan pētniecībā, gan sabiedriskajā darbā. Mārtiņš Lauva pats ir bijis Ventspils augstskolas Studentu padomes priekšsēdētājs un zina, ko nozīmē aktīvi iesaistīties augstskolas dzīvē. Tas prasa lielus laika un enerģijas resursus un šāda stipendija būs kā mudinājums aktīvi līdzdarboties augstskolas dzīvē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: