Ventspils kultūras dzīvē gaidāmas pārmaiņas. Darbu mūsu pilsētā uzsāk Latvijas Nacionālās operas diriģents AIGARS MERI, kurš jau tagad ir apņēmības pilns sākt darbu Ventspils kamerkorī un kamerorķestrī un realizēt ievērības cienīgus plānus.

Kā nonācāt Ventspilī?

– Gadu mijā piezvanīja Renārs Lācis, Ventspils Big Band vadītājs, un mudināja apskatīt Ventspils portālu, kurā bija informācija par izsludināto konkursu. Iepazīstoties ar nolikumu, sapratu, ka tas ir izaicinājums un iespēja, un nolēmu piedalīties. Rezultātā sanāca uzvarēt. Uzreiz uzsākt darbu nevarēju, jo strādāju Latvijas Nacionālajā operā, kur man ir ļoti apjomīgs darbs. Tāpēc, kad runāju ar Ventspils pilsētas pašvaldības pārstāvjiem, izskaidroju situāciju un teicu, ka man ir lūgums: ja mani akceptē kā orķestra un kora vadītāju, tad varu sākt darbu no nākamās sezonas, proti, septembra.

Kā plānojat savienot darbu operā un Ventspilī?

– Kad Latvijas Nacionālajā operā tika publiskota informācija par to, kurš ir kļuvis par kamerkora Ventspils un Ventspils kamerorķestra vadītāju, arī Operas vadībai bija šāds jautājums. Abpusēji vienojāmies, ka ar mani no šī gada sezonas sāks strādāt viens no Latvijas jaunās paaudzes spējīgākajiem kordiriģentiem Kaspars Ādamsons. Līdz ar to ir iespēja slodzi sadalīt, organizatoriskos jautājums var sakārtot, un vēl būtiski ir tas, ka viena no dienām, kad braucu uz Ventspili, ir pirmdiena, kas operā ir brīvdiena. Turpināšu darbu arī ar Jelgavas kamerorķestri, kuru esmu izauklējis no zīdaiņa statusa līdz muzicējošam kolektīvam. Jelgavā būšu otrdienās un ceturtdienās, savukārt Ventspilī – pirmdienās un trešdienās. Profesionālam diriģentam vienmēr ir ļoti augsta darba intensitāte. Grūti nobiedēt ar to, ka būs daudz darba. Ir jābūt ļoti labi organizētam un jādomā par to, lai visu laiku būtu formā, visās jomās. Ik brīdi jāpieņem acumirklīgi un nekļūdīgi lēmumi, kas citreiz nav viegli. Tāda ir šīs profesijas būtība, un jāpieņem spēles noteikumi.

Visu interviju lasiet 8. septembra laikrakstā “Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: