Ventspils 1. ģimnāzija kļuvusi par vienu no 16 skolām pasaulē, kas šogad ieguvusi padomdevējas skolas statusu. To oficiāli paziņos inovatīvo skolu forumā Keiptaunā, kurp mēneša beigās dosies skolas pārstāvji.

«Pērn atsaucāmies firmas Microsoft Latvija aicinājumam ar savu projektu piedalīties programmā Inovatīvā skola,» par to, kā viss sācies, Ventas Balsij stāsta 1. ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane. «Izturējām konkursu un pēc starptautiskas žūrijas atzinuma iekļuvām starp tām skolām no visas pasaules, kurām piedāvāja īstenot šo projektu sadarbībā ar Microsoft. Žūrija atzīmēja skolas iepriekš paveikto un plānus informācijas tehnoloģiju ieviešanā un atvērtību jauniem izaicinājumiem skolas attīstībā.»

Pagājušajā gadā 1. ģimnāzija piedalījās pasaules inovatīvo skolu forumā Salvadorā (Brazīlija), kur projektā no jauna iesaistīto skolu pārstāvji izveidoja komandas turpmākai sadarbībai. Ventspilnieki kopā ar Erevānas, Bukarestes, Pēterburgas, Kolumbijas un Brazīlijas izglītības pārstāvjiem strādāja ar mentorskolām no Meksikas un Somijas (mentors – padomdevējs).

Sadarbība turpinājās, piedaloties virtuālajās konferencēs, izstrādājot digitālos materiālus, apmainoties ar idejām un virtuālajiem mācību materiāliem, ko visā pasaulē arvien vairāk izmanto, lai veicinātu skolotāju, skolēnu un vecāku sadarbību.

Iepriekšējā mācību gadā 1. ģimnāzija organizējusi seminārus par inovācijām skolu darbā Latvijas un citu valstu skolu pārstāvjiem: Salaspils Izglītības pārvaldes

speciālistiem, Saldus novada latviešu valodas skolotājiem, Liepājas Valsts ģimnāzijas un 5. vidusskolas pedagogiem, Belostokas (Polija) koledžas pedagogiem, Kuršenai (Lietuva) skolotājiem u.c.

Skola piedalījās izglītības forumā Skola Latvijā, CEDEFOP seminārā Jaunās informāciju tehnoloģijas skolu darbā Ungārijā, skolēni aktīvi iesaistījās Izglītības un zinātnes ministrijas un Microsoft organizētajā Radošuma nedēļā.

Acīmredzot viss iepriekš minētais ņemts vērā, piešķirot 1. ģimnāzijai mentorskolas statusu. Ģimnāzijas vadība par to uzzināja septembrī un jau šomēnes uzaicināta uz pasaules inovatīvo skolu forumu, kur to oficiāli paziņos. Šobrīd inovatīvo skolu projektā piedalās 80 skolas no 46 pasaules valstīm. 16 no 40 pērn uzņemtajām mācību iestādēm šogad jau piešķirts mentorskolas nosaukums, un viena no tām ir Ventspils 1. ģimnāzija.

Mentorskolas dalās pieredzē un labās prakses piemēros ar citām skolām, sniedz kolēģiem padomus izglītības jautājumos. Forums notiks no 25. līdz 30. oktobrim Keiptaunā (Dienvidāfrika), un 1. ģimnāziju tajā pārstāvēs direktore Pārsla Kopmane un viņas vietniece mācību darbā Ligita Priekule. Paralēli darbam konferencēs un grupās viņas prezentēs arī Latviju un Ventspili.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: