Viens no tirdzniecības gigantiem Latvijā Maxima Latvija plāno būvēt divus veikalus Ventspilī: XX – Durbes ielā 25 un X – Pārventā.

 Šiem mērķiem uzņēmums jau ir nopircis Ventspilī divus zemes gabalus un sācis kārtot visas šādā gadījumā nepieciešamās formalitātes. Ātrāk varētu īstenoties XX veikala būvniecība Durbes ielā 25. Maximas preses sekretārs Ivars Andiņš skaidro, ka būvdarbu termiņš ir atkarīgs no projekta virzības un labākajā gadījumā veikalu Durbes ielā 25 varētu uzbūvēt 2011. gadā. Veikala projektu izstrādā arhitektu birojs AKA Birojs. Ventspilnieki iepazinuši šo biroju caur tādiem objektiem kā autostacija, peldbaseins, tirdzniecības centrs Tobago.

Šonedēļ Ventspils domes Pilsētas attīstības komisija atkārtoti izskatīja Lietuvas tirdzniecības uzņēmuma piedāvājumu. Tāpat kā pirmajā izskatīšanas reizē, kas notika šā gada sākumā, tika izteiktas pretenzijas par jaunā veikala fasādes dizainu.

Ventspilnieki nevēlas klonēt visā Baltijā pazīstamo tirdzniecības zīmi ar iksiem, katram objektam mūsu pilsētā ir jābūt ar savu unikālo izskatu, kas atbilst neatkārtojamajam Ventspils stilam. Pat ja šis objekts ir tikai kārtējais visiem zināmā tirdzniecības tīkla veikals.

«Mēs jau lūdzām pasūtītāju individualizēt veikala fasādi saskaņā ar Ventspils stilu,» atgādināja galvenā arhitekte Daiga Dzedone. Šī iemesla dēļ veikala Maxima XX būvniecības ideja netika nodota sabiedriskajai apspriešanai, bet no jauna nosūtīta, lai pie tās vēl piestrādātu.

Maxima Latvija pārstāvim Edgaram Kalniņam, kas bija ieradies Ventspilī, nepalīdzēja iebildumi, ka vienotu visu tirdzniecības tīkla veikalu fasāžu dizainu apstiprinājusi Lietuvas Maxima Group vadība. Dzedone atgādina, ka Viļņā šīs paša tīkla veikals izvietots tirdzniecības centrā Akropolis, bet Ventspilī – tirdzniecības kompleksā Garantija, Aleksandra ielā.

Pirmais Maxima veikals nomātajās telpās Aleksandra ielā tika atvērts pirms vairākiem gadiem. Tirdzniecības uzņēmumu pilnībā apmierina veikala atrašanās vieta, tāpēc Maxima plāno šeit palikt arī pēc tam, kad Ventspilī tiks atvērti vēl divi šī tīkla veikali. Tas ir vienīgais Maxima tīkla veikals, kurā pēc telpu īpašnieka lūguma nepārdod alkoholu. Neskatoties uz to, ventspilnieki uz šo veikalu dodas bieži.

Maxima Latvija vadība uzskata – tas nav pareizi, ka Ventspils ir vienīgā no lielākajām Latvijas pilsētām, kurā joprojām nav lielveikala XX. Pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs Māris Bože ir piesardzīgs, runājot par veikala atvēršanu Durbes ielā 25 – projektēšanas nosacījumus kompānija saņēmusi pirms trīs gadiem.

«Pagaidām nav skaidrības, vai uzreiz pēc tehniskā projekta sekos investīcijas,» viņš skeptiski sacīja. Pēdējo gadu laikā ventspilnieki dzirdējuši par vairākiem daudzdzīvokļu māju un tirdzniecības centru projektiem, kas joprojām tā arī palikuši projektu līmenī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: