Vakar KNAB oficiāli paziņoja, ka drošības līdzeklis, kas aizliedza Valsts policijas (VP) Ventspils iecirkņa priekšniekam Ģirtam Kokinam ieņemt amatu, ir atcelts.

Tas nozīmē, ka pēc trīs ar pusi mēnešiem, kamēr notika izmeklēšana, viņš atgriezīsies darbā, bet jau ne Ventspils iecirknī. Rotācijas kārtībā viņu pārcels uz Kuldīgu.

Šā gada 31. martā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uz aizdomu pamata par dienesta pilnvaru pārkāpšanu aizliedza Kokinam ieņemt VP Ventspils iecirkņa priekšnieka amatu. Ir zināms, ka drošības līdzeklis, kas aizliedza viņam ieņemt amatu, ir atcelts, bet spēkā paliek citi drošības līdzekļi. Tieši kādi – to izmeklēšanas interesēs KNAB pārstāve Laura Dūša neatklāj. VP iekšējās rotācijas kārtībā Kokins vadīs Kuldīgas policijas iecirkni.

No 23. jūlija Ventspils iecirkņa policijas priekšnieka amatu ieņems tagadējā VP Kuldīgas iecirkņa priekšniece Iveta Būdeniece. Tādā veidā viņi vienkārši apmainīsies vietām. «Priekšnieka pavēles netiek apspriestas, tās tiek izpildītas,» savu jauno norīkojumu puspajokam novērtēja Būdeniece.

«Vai braukšu katru dienu uz darbu, vai arī nāksies mainīt dzīvesvietu, pagaidām vēl nezinu, ar laiku izlemšu. Tā kā rotācija paredzēta vien uz trīs gadiem, jautājums par dzīvesvietas maiņu nedaudz mulsina.» Būdeniece VP Kuldīgas policijas iecirkņa priekšnieces amatu ieņēma 2011. gadā. Tajā pat gadā Kokinu iecēla par VP Ventspils iecirkņa policijas priekšnieku.

Valsts policija ar pavēli noteica rotāciju uz trim gadiem, «lai efektīvi nodrošinātu amata pienākumus», stāstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse. 23. jūlijā abi sāks pildīt savus pienākumus jaunajās darba vietās. Ierēdņus plānots nodrošināt ar dienesta mašīnām, lai varētu tikt uz savu darba vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: