8.oktobrī Irbes jūras šaurumā notika Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes īstenotās taktiskās mācības „RONIS 2010”.

 Apskati fotogrāfijas!

Tajās piedalījās vairāku Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes struktūrvienību – Jūras operāciju koordinācijas centra, Apskates un kontroles nodaļas, Kriminālizmeklēšanas dienesta, Ventspils nodaļas, patruļkuģa RK-20 “RĀNDA”, patruļkutera RK-21 personāls un Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes helikopters Agusta 109E POWER ar personālu.

Notika veiksmīga sadarbība ar NBS flotiles Krasta apsardzes dienestu - dežūrkuģis KA-06 un tā personālu, Ventspils Brīvostas kapteiņdienestu un Kurzemes reģiona policijas pārvaldes Ventspils iecirkni.

Mācības notika mērķi – nodrošināt Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes kuģošanas līdzekļu apkalpju un Latvijas Republikas jūras robežas uzraudzībā iesaistīto  Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes struktūrvienību teorētisko un praktisko zināšanu pārbaudi uzdevuma veikšanā dažādās grūtības pakāpēs.

Galvenie mācību uzdevumi – aizdomīgu mazizmēra kuģošanas līdzekļa vajāšana, aizturēšanas un pārbaudes mācību vingrinājumi (papildus veicot arī cilvēku meklēšanas un glābšanas mācību vingrinājumus).   

Taktisko mācību „RONIS 2010” norise notika atbilstoši mācību plānam, pilnībā sasniedzot izvirzītos uzdevumus un apliecinot Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes attiecīgo struktūrvienību spēku un līdzekļu spējas pildīt tiem uzticētos uzdevumus dažādās grūtības pakāpēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: