Ventspils pilsētas dome 2012. gada 8. jūnijā apstiprināja saistošos noteikumus „Par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai”. Līdz šim veiksmīgi realizēti vai izstrādes procesā ir vairāki projekti.

Ventspils P/I „Komunālā pārvalde” aicina iepazīties ar līdzfinansējuma saņemšanas kārtību un ņemt piemēru no jau realizētajiem projektiem, aktīvi izmantojot pašvaldības finanšu atbalstu savu namu pagalmu labiekārtošanai.

2013. gadā realizēti šādi projekti:

  • Nama Saules ielā 58 iedzīvotāji sadarbībā ar apsaimniekotāju īstenoja projektu par pagalma labiekārtojuma tehniskā projekta izstrādi, piesaistot 50 % līdzfinansējumu. Projekta izstrāde veiksmīgi noslēgusies, un pašlaik tiek risināts jautājums par būvniecību.
  • Inženieru ielas 77 iekšpagalma sakārtošanai un atbrīvošanai no bīstamām dzelzsbetona konstrukcijām, demontāžas vietu pēc darbu veikšanas apzaļumojot, piesaistīts 75 % līdzfinansējums.

Pašlaik procesā ir šādi projekti:

  • Notiek daudzdzīvokļu ēkas Sarkanmuižas dambī 12 labiekārtojuma tehniskā projekta izstrāde, kam piešķirts līdzfinansējums par summu 1280,58 EUR, kas ir 50% apmērā no kopējām tehniskā projekta izstrādes izmaksām. Labiekārtojamajā teritorijā plānots sakārtot celiņus pie ieejām kāpņu telpās, pārbūvēt betona apmaļu joslas gar mājas pamatiem, lai novadītu lietus ūdeni, kā arī atjaunot zālāju.
  • Šajā nedēļā tika parakstīts līgums par daudzdzīvokļu ēkas Peldu iela 5 pagalma labiekārtošanu (būvdarbiem). No būvniecības izmaksām pašvaldība segs 50% apmērā. Darbi tiks veikti līdz septembra beigām.
  • Pēdējie projektu pieteikumi, kuri š.g. 23. maijā saņēma Ventspils pilsētas domes līdzfinansējumu 80% apmērā, ir daudzdzīvokļu ēka Saules ielā 33 asfalta seguma bedrīšu remontam, kā arī ar 50% līdzfinansējumu tika atbalstīts projekta pieteikums Rindas ielas 23, ēkas pagalma tehniskā projekta izstrādei.

Iedzīvotāji aicināti ņemt piemēru no jau īstenotajiem projektiem un izteikt sava nama pārvaldniekam priekšlikumus arī par savas dzīvojamās mājas pagalma labiekārtošanu. Savukārt pārvaldnieki tiek aicināti iepazīties ar atbalsta programmas noteikumiem un kopīgi ar iedzīvotājiem lemt par pagalma labiekārtošanas pasākumiem.

 

Iespējas saņemt būtisku līdzfinansējumu ir – asfalta seguma bedrīšu remontam, ietvju, stāvlaukumu renovācijai vai jaunbūvei, atkritumu konteineru laukumu, bērnu rotaļu laukumu, soliņu, atkritumu urnu izbūvei, apgaismojuma uzstādīšanai, kā arī labiekārtojuma tehniskā projekta izstrādei.

 

Informāciju par iespējām pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ikviens interesents var uzzināt PI „Komunālā pārvalde”, Užavas ielā 8, tālrunis 63624269, e-pasts: kom.parvalde@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: