1. jūnijā jau trīspadsmito gadu Ventspilī notiks bērnu svētki „Saules stundas pilsētā”. Bērnu svētki tradicionāli iesāksies ar krāšņu svētku gājienu plkst. 11:30.

Gājiena maršruts no Ganību ielas pa Lielo prospektu līdz Bērnu pilsētiņai (no plkst. 10.30 pulcēšanās uz Ganību ielas posmā Lielais prospekts-Pētera iela–Pāvila iela). Gājiena dalībniekus pavadīs Talsu pūtēju orķestris, Rīgas Tehniskās Universitātes pūtēju orķestris, Ventspils pūtēju orķestris, bet Bērnu pilsētiņā sagaidīs Ventspils 1. ģimnāzijas pūtēju orķestris.

 

Svētkos piedalīsies ap 1300 bērni un jaunieši no pirmsskolas Izglītības iestādēm, skolām, Jaunrades nama, sporta skolas „Spars”, deju studijas „Prieks”, Mūzikas skolas, popstudijas „Jūras akmentiņi”, deju kolektīva „Liedags” un Rojas deju studija „Elfas”. Svētku laikā dalībnieki rādīs savus talantus dejošanā, dziedāšanā, muzicēšanā, sportiskās un radošās aktivitātēs.

 

No plkst. 12.00 līdz 15.00 svētku koncerti notiks uz skatuvēm Bērnu pilsētiņā un uz Pētera ielas posmā gar pilsētiņu, radošās darbnīcas un sporta aktivitātes - Bērnu pilsētiņā un norises vietās pie kafejnīcas, zaļajās zonās, uz Pētera ielas posmā gar pilsētiņu un stāvlaukumā.

 

Svētku koncertus un spēļu vietas vadīs bērnu pasākumu vadītāji Indra Vītiņa no Ventspils, Līga Stebere un Mārtiņš Vecvagars no Valmieras, Ingars Gudermanis no Liepājas, radošās apvienības „Vienos priekos” mākslinieki no Tukuma un IK „Artūrs Romanovs” radošā grupa no Rīgas.

 

Jaunrades nama pedagogi sniegs īpaši radošu atmosfēru darbnīcās, kurās ikviens varēs izgatavot no daudzveidīgiem materiāliem mazus mākslas darbus, piedalīties galda hokeja un dragreisa sacensībās. Bērnu bibliotēkas darbinieki aicinās bērnus ciemoties Zīļuka skolā, iepazīties ar Margaritas Stārastes un Herberta Dorbes daiļradi. Mākslas skolas pedagogi rosinās bērnus darboties radošā salā „Zem sapņu lietussarga”. Bet darbnīcā „Cauri laikiem ar Ventspils Muzeju” bērniem kopā ar muzeja speciālistiem būs iespēja piedalīties viduslaiku spēlēs.

 

Sportiskās aktivitātēs bērnus un viņu vecākus iesaistīs basketbola klubs „Ventspils” pārstāvji, sporta skola „Spars” Solvitas Pleinicas vadībā un Ventspils VUGD vienība. Bērniem būs iespēja arī rotaļāties uz Ventspils Brīvostas pārvaldes motorizētā buru kuģa, kurš dosies gan gājienā, gan piestās pie Bērnu pilsētiņas.

 

Pirmo reizi svētkos bērniem būs iespēja piedalīties minigolfa turnīrā, bet tiem, kam patīk zīmēšana, varēs kopā ar smilšu animācijas mākslinieci piedalīties smilšu kino tapšanā. Aizraujošas nodarbes bērnus sagaida arī filmu studijas „Animācijas brigāde” leļļu darbnīcās, kur varēs uzzināt kā top filma un katram pašam būs iespēja profesionāla animatora vadībā radīt leļļu kustību uz ekrāna.

 

No plkst. 15:00 līdz 16:30 svētki turpināsies bērnu parkā „Fantāzija”.

 

Svētkus vadīs Pilsētas Karlsons un programmā būs arī Karlsona danču lustes kopā ar modes deju studiju „Elfas” no Rojas. Deju pauzēs bērni varēs izlēkāties piepūšamajā atrakcijā „Ķengurs” un darboties krāsaino balonu darbnīcā, kur katram pašam būs iespēja izgatavot balonu zvēriņu.

 

Apskati foto no pagājušā gada pasākuma ŠEIT un ŠEIT!

 

Svētku pasākumi bez maksas.

 

Svētkus finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

 

Atbalsta Ventspils Brīvostas pārvalde un Olimpiskais centrs „Ventspils".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: