Veicināt bērnu un jauniešu daudzpusīgu interešu un talantu attīstīšanu, atbalstīt izglītības iestāžu iniciatīvu skolēnu brīvā laika organizēšanā vasaras periodā - tāds ir novada pašvaldības bērnu un jauniešu vasaras skolas „Radi un rādi- 2014” pamatuzdevums.

Šī projekta norises laiks – jūnija, jūlija, augusta mēnešos (pēc skolu izvēles), ilgums - ne mazāk kā 5 dienas, minimālais aktivitāšu skaits dienā - četras stundas. Ugāles vidusskolā, Ances, Popes, Tārgales, Užavas, Zūru, Puzes pamatskolā vasaras skolas nodarbības notiks jūnijā, bet Piltenes vidusskolā, Jūrkalnes pamatskolā - jūlijā un augustā.

 

Ugāles vidusskolā plānota krastu vērotāju programma pie Usmas ezera ar mazo jahtu sacensībām, nakts pārgājienu, izzinošu ekskursiju zivju pārstrādes cehā, makšķerēšanu Ciesengures upē, bet piltenieki darbosies Pepijas Garzeķes mājas un dārza iekārtošanā, rīkos apslēptās mantas meklēšanas pārgājienu. Ances un Popes pamatskola organizēs kopīgas nodarbības - ekskursiju uz Kolkas ragu, Slīteres nacionālo dabas rezervātu, pārgājienu uz Irbenes radioastronomijas centru, savukārt pužiņiem būs tematiskas nodarbības „Gandrīz ideāls vasaras sākums ar citādu mākslu”.

 

Tārgalnieki organizēs ar dejas, mūzikas, mākslu un muzejpedagoģiju saistītas aktivitātes, bet užavnieki pilnveidos rokdarbu prasmes - apgūs mazpazīstamas tehnikas (origami, dekupāžu, torcēšanu, izgatavos flaberus). Zlēku skolēni apgūs vairāku mūzikas instrumentu spēles pamatus, nodarbību noslēgumā plānots koncerts vecākiem.


No pašvaldības budžeta šī projekta īstenošanai piešķirti 7621 eiro. Līdzekļi paredzēti vienas ēdienreizes dienā izdevumu segšanai, mācību materiālu iegādei, muzeju un citu informatīvu iestāžu apmeklējumam pēc projekta pieteicēju iesniegtās tāmes.

 

ventspilsnovads.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: