Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Nieru pacientiem jaunas telpas

Ventspils mēram Aivaram Lembergam un nefroloģei Lindai Mičulei, simboliski ieslēdzot hemodialīzes iekārtu, vakar Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā atklāta jaunā hemodialīzes nodaļa. Nieru pacienti tagad ārstēsies krietni plašākās un skaisti rekonstruētās telpās.

Spāru vainags Ventspils Tehnikumā

Virs Ventspils Tehnikuma topošās dienesta viesnīcas redzamais spāru vainags apliecina – būvdarbi norit sekmīgi.

2.lpp. Viedoklis: «Svinēt ir jāprot», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Līga Tīrmane

«Šodien bērnudārzu gaiteņi smaržo pēc meijām un ceriņiem, bērni un skolotājas ir patīkami satraukušās, saviļņoti arī vecāki – notiek izlaidums. Cerams, domstarpības, kas vecāku starpā radušās, izlaidumu organizējot, rimušas, rūgtums aizmirsies. Un tomēr... Vieniem bērna pirmais izlaidums ir paši nozīmīgākie svētki desmitgadē, citi savukārt mudina neaiziet pārmērībās, norādot, kā tad svinēsim 9. klases un vidusskolas izlaidumu.»

3.lpp.

Viesojas dzelzceļnieki no Eiropas

Vakar vairāk nekā 190 dzelzceļnieku no desmit Eiropas valstīm iepazina Ventspili un tās unikālo šaursliežu dzelzceļu.

Palīdzēs psihiski slimiem

Ventspilī ir reģistrēta un jau sākusi darboties jauna biedrība Kustība par vienādām iespējām «Resurss», apvienojot pilsētā pazīstamus sabiedriskos darbiniekus un ārstus.

4.lpp. Iela – zināmā, nezināmā. Kontrastu pilnā Tārgales iela

Tārgales iela Pārventā stiepjas no Talsu, Lidotāju un Ozolu ielas krustojuma līdz krustojumam ar Kurzemes ielu. Tārgales ielas pirmsākumu var meklēt sensenā pagātnē – kā ceļš tā stiepusies, savienojot apdzīvotas vietas, no vienas saņemot arī savu vārdu.

5.lpp.

Bērni svin dzīvē pirmo izlaidumu

Šodien un rīt notiek izlaidumi bērnudārzos. Svētki organizēti kopīgiem spēkiem, iesaistoties gan pedagogiem, gan audzēkņu vecākiem.

Ar jostu aušanu var ieiet azartā

Lai suitu krāšņie raksti nepaliktu vien kā skaista vēstures liecība, Jūrkalnes sievas iemācījušās aust jostas.

6.lpp. Veselības aprūpe. Remontēs traumu un ķirurģijas nodaļas

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas traumatoloģijas un ķirurģijas nodaļas jau šoruden iegūs atsvaidzinātas un pilnveidotas telpas.

Notiks ceturtais bēbīšu salidojums

Šo svētdien Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā notiks jau ceturtais Ventspilī dzimušo bēbīšu salidojums, kurā tradicionāli tiek atklātas īpašās mazuļu fotogalerijas.

7.lpp. Politika. Ministrija turpina vilkt laiku

Pedagogi ir neizpratnē par Izglītības ministrijas vilcināšanos un nekonkrētību, piedāvājot sen solīto jauno finansēšanas modeli. Tapuši vien divi neskaidri varianti bez finanšu aprēķiniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: