Rudenī ar Talsu novada Izglītības pārvaldes atbalstu tika izsludināts Valdemārpils vidusskolas skolotājas Elgas Bērziņas piemiņai veltīts literāri radošo darbu konkurss Brīnumam jātic, kurā piedalījās arī Ventspils pilsētas un novada skolēni.

Skolēni bija aicināti ticēt brīnumiem pasaulē un rakstīt par pašu izvēlētām tēmām pasakas, miniatūras, esejas, cita žanra darbus vai izvēlēties sev tuvāko skolotājas Bērziņas darbu un izteikt par to savas pārdomas, uzrakstīt kādai autores pasakai turpinājumu.

Konkursā piedalījās 110 jaunie autori no Talsu un Ventspils novadiem, no Madonas, Skrīveriem un 32 skolēni no Ventspils.

Ar Ventspils Izglītības pārvaldes atbalstu čaklajiem rakstītājiem bija iespēja apmeklēt noslēguma pasākumu Valdemārpils vidusskolā. Dalībnieki iepazinās ar Valdemārpili, pabija pie leģendārās Elku liepas, palūkojās uz Sasmakas ezeru, lai kaut nedaudz iejustos vidē, kur visus darba gadus vadīja skolotāja Elga Bērziņa. Valdemārpilnieki bija parūpējušies par cienastu, muzikāliem priekšnesumiem, iepazīstināja viesus ar skolu, bet konkursa organizatori pasniedza sarūpētās balvas. Mājiniekiem un viesiem skaistu muzikālo pārsteigumu sagādāja arī Ventspils Centra sākumskolas 4.a klases skolēni.

Apskati foto!

Īpašu atzinību saņēma Ventspils 5. vidusskolas audzēknis Pēteris Purklāvs, viņš pirmais jau novembrī iesniedza savu pasaku Trīs draugi, savukārt visjaunākā konkursa dalībniece bija Daniela Cubera no Ventspils 4. vidusskolas. Žūrijas simpātiju balvu ieguva Kārlis Blumbergs no Centra sākumskolas, Veicināšanas balvas saņēma Ventspils 3. vidusskolas skolnieces Anastasija Maksaja, Alisa Voroncova un Alise Ļimonova, bet 3. vietu un paredzēto balvu ieguva Artjoms Požarņickis no Ventspils 3. vidusskolas, iesniedzot konkursam eseju Laiks un cilvēks.Visi pārējie konkursa dalībnieki saņēma Pateicības un skolotājas Elgas Bērziņas grāmatu Brīnumam jātic.

Konkursa darbus izlasīja 9 cilvēki, bet visus viedokļus, kas bija ļoti atšķirīgi, apkopoja dzejniece Maija Laukmane un konkursa organizatores Vaira Štāle un Māra Kraule.

Kā pastāstīja Māra Kraule, darbiņus izvērtēt nudien nebija viegli, to atzina arī Maija Laukmane “Es neprotu vērtēt. Nemaz neprotu. Katrā pasaciņā atrodu ko uzteicamu...Lūk - Santas ēzelīša Janča nedienas, lūk – Simonas spoguļi un godīgie...Lasu un priecājos.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: