Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Basketbola hallē lielas pārmaiņas

Pagājuši 17 gadi kopš Ventspils Basketbola halles atklāšanas – ir pienācis laiks basketbola zāles modernizācijai.

Aicina iziet vakara gaismā

Piektdien ikviens aicināts pievienoties pastaigai un iznākt vakara gaismā, kad pilsētā tiks atzīmēta vasaras tuvošanās.

2.lpp. Viedoklis: „Vēlēšanas beigušās, lai dzīvo vēlēšanas!”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Eiropas Parlamenta vēlēšanas aiz muguras, bet politiski nokaitētā vira patieso vārīšanās karstumu sasniegs tikai tuvākajos mēnešos, jo tepat uz sliekšņa ir 12. Saeimas vēlēšanas. Partijas un kandidāti, kuri ies uz pilnu banku, visticamāk, būs vairāk nekā Briseles klubiņa izvēles šovā.»

3.lpp.

Igauņi brauc mācīties no Ventspils

No ventspilniekiem vienmēr ir ko pamācīties – tā savu kārtējo vizīti Ventspilī komentē Igaunijas pilsētas Tartu delegācijas pārstāvji.

Mieru un klusumu pret ceļu nemaina

Vasarnīcu rajonā Pīpiķi atrodas ap 140 vasarnīcu, kas apvienotas vairākos kooperatīvos. Līdzās esošais priežu mežs un Būšnieku ezers, klusums un miers Pīpiķus vērš ekskluzīvā atpūtas rajonā, kas turklāt atrodas pilsētas teritorijā, pusstundas braucienā sabiedriskajā transportā no pilsētas centra.

4.lpp.

Uzmirdz unikālais minerāls

Livonijas ordeņa pilī apskatāma izstāde, kuras centrā ir izsenis iecienītais dārgakmens – dzintars.

Izvērsīs cīņu pret velozagļiem

Lai cīnītos pret velosipēdu zagļiem, pašvaldības policija plāno izmantot jaunas metodes, tostarp lietojot netrafarētus auto un piesaistot darbiniekus privātās drēbēs.

5.lpp. Intervija. Nikolajs Dišlovs: Jūtos tā, kā rakstīts pasē

Nikolaju Dišlovu pazīst dažādās ventspilnieku aprindās. Viņš ir piedalījies informācijas tehnoloģiju pirmajos attīstības posmos mūsu pilsētā. Tagad viņu zina kā kaislīgu futbola kluba Ventspils līdzjutēju un aktīvu Ventas Balss ārštata korespondentu, kurš informē par sporta dzīvi pilsētā.

6.lpp. Sports. 70 skrēja apkārt Būšniekam

Spītējot lielajam karstumam, 70 skriešanas entuziasti piedalījās tradicionālajā skrējienā apkārt Būšnieku ezeram, kurš risinājās jau 44. reizi.

Iesildās Latvijas čempionātam

Šīs nedēļas nogalē startēs Latvijas spēkavīru čempionāts, bet iesildīšanās tam tradicionāli notika ar baļķa celšanas mačiem, kuros triumfēja Ugāles spēkavīrs Oskars Martužans.

7.lpp. Ventspilnieki juku laikos. 1944. Beigu sākums. Fronte tuvojas Ventspilij

Gada pirmais numurs sākas ar šādu rīkojumu:

Pamatojoties uz 23. novembra rīkojumu par Latvijas pilsoņu iesaukšanu aktīvajā karadienestā, uzdodu pilsētu prefektiem un apriņķu policijas priekšniekiem iesaukt visus 1916. un 1917. gadā dzimušos virsniekus un instruktorus. Iesaukšanu veikt 1944. gadā no 10. līdz 15. janvārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: