Šodien notiks koalīcijas ārkārtas sēde. Iespēja, ka nākamā valdība turpinās darbu līdzšinējās sadarbības ietvaros ir ticama, tomēr ne droša.

Šobrīd pie nākamā Ministru kabineta izveides ķēries Valdis Dombrovksis. Sadarbībai piekritusi Zaļo un Zemnieku savienība un nacionālā apvienība Visu Latvijai! –TB/LNNK. Šādai koalīcijai būtu 63 balsis parlamentā. Apvienība Par labu Latviju jau paziņojusi, ka strādās „konstruktīvā opozīcijā”. Arī Saskaņas Centrs pagaidām ir aiz borta.

Ventspils mērs Aivars Lembergs apgalvo, ka tomēr nebūs tā pati vecā valdība, jo koalīcijas spēki ir būtiski mainījušies, tādēļ uz esošajām balsīm ne vienmēr varēs paļauties. Iepriekš koalīcijā nebija Visu Latvijai un šobrīd katrs otrais Vienotības deputāts pārstāv sorosiešus, norāda Lembergs. Turklāt, Vienotībai un Saskaņas Centram esot vieni un tie paši sponsori, kas varot nozīmēt, ka ne visas valdības iniciatīvas tiktu atbalstītas. Lai arī Vienotības līdzpriekšsēdētāja Solvita Āboltiņa noliedz baumas par domstarpībām partijas biedru vidū, arī Jānis Urbanovičs (SC) norāda uz signāliem par nevienprātību Vienotībā. Viens no strīdus jautājumiem esot Saskaņas Centra iesaiste valdībā.

Par ministru amatiem vēl oficiāli netiek runāts. Ir ziņas, ka Saeimas spīkera amatu labprāt uzņemtos Āboltiņa, bet ZZZ varētu pretendēt uz Ekonomikas vai Satiksmes ministra krēslu. Lembergs apgalvo, ka pats nevienu amatu nepieņems un nepiedalīsies arī koalīcijas līguma izstrādē, jo nevarot būt divi premjeri. Lembergs arī neizslēdz iespēju, ka gadījumā, ja Vienotībai nesekmēs, valdību varētu veidot viņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: