Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs nosūtījis vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kurā par NATO karavīru izdarībām Ventspils pilsētā lūdzis Rasmusenu atvainoties visai Latvijai un Ventspils pilsētai.

Lemberga vēstule ir adresēta ne tikai Rasmusenam, bet arī ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un aizsardzības ministram Raimondam Vējonim, kurā paustas Ventspils pašvaldības bažas par to, vai NATO karakuģu vizītes ir drošas sabiedrībai.

"Ņemot vērā militārpersonu uzvedību un to, ka Ventspils ostā pietauvotie kuģi ir militāra tehnika ar attiecīgu bruņojumu, nav iespējams prognozēt, kādus draudus iedzīvotājiem var radīt militārpersonas, kuru rīcībā ir šāds bruņojums, ja viņi ir tādā alkohola reibuma pakāpē, ka nespēj kontrolēt savu rīcību," teikts vēstulē.

Lembergs vēstulē lūdz turpmāk tādas NATO militārpersonas, kuru uzvedības standarti stipri atšķiras no sabiedrībā vispārpieņemtajiem un izrāda necieņu pret Latvijas valsti, tās likumiem un tautu, neapgrūtināt Ventspili un tās iedzīvotājus ar savu klātbūtni.

Jau ziņots, ka no 9. maija līdz 22. maijam Latvijā norisinās starptautiskā mīnu meklēšanas operācija "Open Spirit 2014". Tās sākumfāzē pagājušās nedēļas nogalē Ventspils ostā bija pietauvojušies NATO kuģi.

Protesta vēstuli var izlasīt ŠEIT!

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: