Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” pateicas ventspilniekiem par izrādīto aktivitāti elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu (EEIA) savākšanas akcijā.

Akcijas laikā savācām 2,9 tonnas EEIA. Līdzīgs apjoms EEIA tiek savākts katrā akcijā.

 

EEIA savākšanas akcija notika 10. maijā Ventas kreisajā krastā un 11. maijā Ventas labajā krastā (Pārventā). Akcijas laikā iedzīvotāji bez maksas varēja nodot dažāda veida EEIA: datortehniku; televizorus un radioaparatūru; ledusskapjus; elektriskās plītis un mikroviļņu krāsnis; elektriskās tējkannas, gludekļus, fēnus un citas mājsaimniecības elektriskās un elektroniskās iekārtas.

 

Akcijas laikā tika nodoti 39 datori un monitori, 38 televizori, 12 mikroviļņu krāsnis, 10 fēni, 4 magnetofoni un citi EEIA.

 

Mūsu ikdienā arvien vairāk ienāk dažādas elektriskās un elektroniskās iekārtas, tādēļ arī šo atkritumu apjoms arvien pieaug. EEIA neatbilstošas apsaimniekošanas rezultātā ķīmiskie savienojumi, kas atrodas šajos atkritumos, var nonākt gaisā, gruntsūdeņos, tādējādi radot nopietnu kaitējumu ne tikai videi kopumā, bet arī cilvēku veselībai. Tāpat jāatzīmē, ka EEIA var radīt bīstamas situācijas, uzliesmojot un sprāgstot. Tādēļ Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” jo īpaši pateicas iedzīvotājiem, kas ar atbildību izturas pret vidi un neizmet EEIA kopā ar citiem atkritumiem.

 

Sīkāka informācija par atkritumu apsaimniekošanu pieejama pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” sanitārās tīrīšanas iecirknī Pils ielā 12, www.vlk.lv vai pa tālruni 63626920.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: