Šodien preses konferencē aizvadīto brīvdienu notikumus pilsētā skaidroja arī Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs un inspektors Normunds Rudņiks, kurš nedēļas nogalē dežūrējis kā maiņas vecākais.

Pašvaldības policijas pārstāvji atzina, ka šādu situāciju nebija gaidījuši, jo nekad iepriekš militāristu viesošanās laikā pilsētā tik liels skaits pārkāpumu nav konstatēts.

 

"Mums bija izstrādāta taktika, kā rīkoties, jo šādi militāri kuģi Ventspilī ar personāla nokāpšanu krastā un atrašanos pilsētā nav pirmo reizi. Mēs to izrunājām, bet katrā ziņā nebijām gatavi tādam, var teikt, desantam un tādai uzvedībai, kāda bija šajās mācību dienās," atzina Arājs.

 

Aizvadītajā nedēļas nogalē par pilsētas saistošo noteikumu neievērošanu - pārsvarā par urinēšanu sabiedriskā vietā un atrašanos uz ielas ar atvērtu alkohola iepakojumu - sodīti 23 ārvalstu jūrnieki.

Jau ziņots, ka no 9. maija līdz 22. maijam Latvijā norisinās starptautiskā mīnu meklēšanas operācija "Open Spirit 2014". Tās sākumfāzē pagājušās nedēļas nogalē Ventspils ostā bija pietauvojušies NATO kuģi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: