Novada domes priekšsēdētājs AIVARS MUCENIEKS Latvijas neatkarības pasludināšanas dienā nosvinējis pusgadsimta jubileju. Īsu brīdi pirms tās viņš dalījās ar Ventas Balss lasītājiem domās par saviem izaicinājumiem un atziņās, ko dzīvē darītu citādi.

Vai jums pašam raisās pārdomas saistībā ar lielo jubileju?

– Nav bijis laika aizdomāties, ka ir pagājuši tiešām tik daudz gadu. Pats, kā jau lielākā daļa cilvēku, nejūtos tik gadu vecs, cik man faktiski ir. Tas tāpēc, ka, pirmkārt, man ir normāla veselība, otrkārt, tāpēc, ka notiek interesants un aizraujošs darbs, kurā dienas paskrien kā sekundes. Nav laika par kaut ko īpaši sūroties. Visu laiku ir jauni apstākļi, kaut kas no jauna jārisina.

Saka, ka vīrietim dzīvē jāiestāda koks, jānosit čūska un jāizaudzina dēls. Vai šī programma 50 gadu laikā jau izpildīta?

– Domāju, ka jā. (Smejas.) Pilnībā. Kādreiz bērnībā skolēnu un arī studentu brīvlaikus pavadīju pie savas vecāsmātes Mazirbē. Tur čūsku bija daudz, pat virtuvē tās līda iekšā, savureiz nācās arī kādu piebeigt. Koki ir stādīti daudz, un dēli arī ir divi.

Un kā ar čūskām pārnestā nozīmē?

– Nav jau tik traki. Droši vien jābūt pašam cilvēcīgam, ir jāuzklausa un jāsaprot cilvēki, un tad jau to čūsku nav nemaz daudz. Ja esi pieklājīgs, laipns, atvērts un smaidīgs, cilvēki nav ieinteresēti likt puļķīšus tavos spieķos. Protams, cilvēki ir dažādi, un tā jau nav, ka nekad nebūtu saņēmis dūrienu mugurā. Esmu dabūjis savureiz ar akmeni pa pakausi. Taču to nepārdzīvoju – saprotu, ka katrs cilvēks ir tāds, kāds viņš ir. Reizēm vienkārši nenovērtēju, ka cilvēks atnāk ar labestību, bet, izrādās, viņš vēlas izdarīt ko sliktu. Taču tie ir reti gadījumi. Pamatā cilvēki ir labestīgi noskaņoti un saprotoši.

Visu interviju lasiet 6. maija laikrakstā “Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: