Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sals apdraud ķiršu ražu

Maija sākumā salnas pārstaigāja teju vai visu Eiropu. Šis fakts pats par sevi nebūtu nekas neparasts, ja vien agrais pavasaris nebūtu izplaucējis saldo ķiršu kokus, plūmes, vienu otru skābo ķirsi un zemenes, tādējādi apdraudot to ražu. Postošākā salna Latvijā esot bijusi naktī uz 3. maiju, kad visos valsts reģionos gaisa temperatūra vietām pazeminājusies līdz –4...–5 grādiem. Arī Ventspils novadā šajā un vēl atsevišķās citās naktīs gaisa temperatūra noslīdējusi līdz pat –2...–3 grādu atzīmei.

Notriekts jau ceturtais velosipēdists

Pēdējā mēneša laikā notikuši jau četri negadījumi, kurā cietuši velosipēdisti. Turklāt negadījumos iekuļas tieši kungi gados.

 

2.lpp. Viedoklis: „Aklās vistiņas”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Tu nevari atbildēt par to, ko tu nezini. Šī apstākļa dēļ es nepiedalīšos Eiroparlamenta vēlēšanās. Nevar taču darīt kaut ko tāpēc vien, ka ir jādara, vai arī tāpēc, ka visi tā dara, vai arī tāpēc, ka sabiedrībā tā ir pieņemts darīt. Nepiedalīties vēlēšanās, manuprāt, ir valstiski atbildīgāka rīcība nekā piedalīties tajās. No tās informācijas, kas par Eiroparlamenta potenciālajiem deputātiem ir zināms, var saprast tikai to, ka neviens no viņiem nav savas profesijas, savu prasmju vai zināšanu izcilnieks, ar kuru Latvija būtu lepojusies kaut kādā iepriekšējā laika periodā pašu mājās. Varoņi vienā dienā nerodas. Tādēļ nav pamata domāt, ka Latvijas interešu un Latvijas cilvēku aizstāvji, strādādami Briselē, pēkšņi par tādiem varētu kļūt.»

3.lpp.

Veikaliņš atdzīvina Pārventas tirgu

No maija sākuma Pārventas tirgū var iegādāties ne tikai piena produktus, bet arī gaļu, saknes un dažādas pārtikas preces. Turklāt – nestāvot zem klajas debess.

Būvēs māju un autostāvvietas

Pirmā daudzdzīvokļu māja, kuru būvēs pilsētas pašvaldība, ir tehniskās projektēšanas stadijā. Pagalma labiekārtošanai, iespējams, būs vajadzīga papildu teritorija.

Ķēpāšanas sērga vēršas plašumā

Ēku sienu apzīmēšanas problēma kļūst arvien aktuālāka. Māju pārvaldnieki sūdzas, ka pēc ķēpājumu aizkrāsošanas drīz vien parādās jauni klekši un ķeburi.

4.lpp. Novadā. Piemineklis brīvības sargātājiem

Ventspils novads kļuvis par vienu piemiņas vietu bagātāks. Pie Tīrukšu ezera Ventspils – Rīgas šosejas malā atklāts piemineklis nacionālajiem partizāniem.

Atbalsta tūrisma uzņēmējus

Novada pašvaldība pirmoreiz laidīs klajā bukletu, kurā apkopoti novada tūrisma objekti un tūrisma pakalpojumu sniedzēji.

Apdraudētas Ugāles namu finanses

Pašvaldības uzņēmuma Ugāles nami paplašināšanās plāns ir apturēts un divi valdes locekļi no amata ir atcelti. Šobrīd izšķiras jautājums par 166 tūkstošu eiro atmaksāšanu Eiropai.

5.lpp. Kultūra. Akmene saņem īpašu sveicienu

Imants Ziedonis iedvesmojis daudzus. Pēc viņa nāves aktīvi cilvēki apvienojušies, lai godinātu gara cildinātājus un līdzīgi domājošos; izrādās, ka tādi meklējami arī mūsu pusē.

Galanti apbur ventiņu talants

«Latvijā ir tik daudz talantīgu bērnu, kuri ar smagu darbu sasniegs virsotnes, viņus redzot, mana dvēsele gavilē,» pēc aizvadītās konkursa dienas Ventspilī jūsmo Inese Galante.

Drāma uz novada teātru skatuves

Svētku brīvdienās aizvadīta novada amatierteātru skate Noņem masku, pēc kuras izskaņas nenorimst ažiotāža.

6.lpp. Vide. Pārbauda kārtību pilsētā

Pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļa ik gadu organizē reidus, lai noskaidrotu vietas Ventspilī, kur krājas atkritumi.

Dārza darbi maijā

Pavasaris atskrēja agri, taču tad pierima, stiepjoties garumā un ar siltumu nelutinot ne ļaudis, ne augus. Tomēr – kur ta šis paliks – čaklie dārzkopji jau paguvuši uzrakt dobes, izaudzēt stādus, nemaz nerunājot par agri sadīgušo nezāļu izravēšanu, zāliena pļaušanu un mēslošanu. Zied tulpes, narcises, hiacintes, reibinot gan ar krāsām, gan smaržu. Ko darīt dārzā šobrīd, iesaka pilsētas dārzniece Zaiga Brunava.

7.lpp. Ventspilnieki juku laikos. 1943. Staļingradas ēna pār Ventspili

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: