Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Hokeja fanus apšuj Ugālē

Jau pēc divām dienām sāksies pasaules čempionāts hokejā, uz kuru līdzjutēji dosies arī mūsu novadā – Ugālē – šūdinātos fanu kreklos.

Bēgļi dzīvo labāk par pensionāriem

Bēgļi un personas ar alternatīvu statusu, kas saņēmuši patvērumu Latvijā, ir daudz priviliģētāki nekā vairums mūsu pensionāru un ģimeņu ar nepilngadīgiem bērniem.

2.lpp. Viedoklis: „Konkurences nespēks”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Nesen kādā televīzijas pārraidē ieklausījos divu uzņēmīgu cilvēku viedokļos. Viens no viņiem uzskatīja, ka Latvija izglābsies, ja vienas nozares cilvēki turēšoties kopā, kopā dalīsies ar idejām, kopā iekaros jaunus tirgus, kopā pārstāvēs Latviju ārpus valsts. Vārdu sakot, uzņēmējs aicināja citus nozares pārstāvjus uz kaut ko līdzīgu kooperācijai. Savukārt otrs runātājs izteica viedokli, ka Latvijā trūkstot konkurences, kas traucē attīstīties. Pie tam abi runātāji piekrita raidījuma vadītāja domu apkopojošai piebildei par to, ka ir vajadzīga kooperēšanās un konkurence.»

3.lpp.

Pamestais suns sekmīgi veseļojas

Suns, ko 10. aprīlī, Zaļajā ceturtdienā, bezpalīdzīgā stāvoklī – sasietu un nobadinātu – kāds cilvēks atrada Maurciemā, atguvis spēkus un veseļojas. Vairāki lasītāji interesējušies, kā tam klājas.

Visus testamentus reģistrēs vienkopus

Maijā Latvijā stājies spēkā atvieglojums notāriem un mantiniekiem – publisko testamentu reģistrs, kurā vienkopus uzskaitīs testamentus un ar tiem saistītus dokumentus.

Svētki nosvinēti mierīgi

Piecas brīvdienas paskrējušas vēja spārniem, un, kā liecina valsts un pašvaldības policijas pārstāvji, kā arī slimnīcas traumpunkta personāls, – tās pagājušas mierīgi. Minēto institūciju statistikas datu apkopojums liecina, ka izsaukumu un palīdzības meklētāju skaits nav pārsniedzis vidējos ikdienas rādītājus.

4.lpp.

Rozenšteins: esi informēts un vesels

Ventspils fitnesa konsultanta Normunda Rozenšteina rīkotajā lekcijā Sporto vesels – dzīvo labāk! tika runāts par jautājumiem, kas interesē ikvienu – kā pagarināt jaunību, pēc iespējas ilgāk saglabāt spēku un enerģiju, kā arī izvairīties no liekajiem kilogramiem.

5.lpp. Kultūra. Pašmāju mode un dizains vienuviet

Latvijas dizains Latvijai – tā nodēvēta izstāde, kurā apskatāmi latviešu darinājumi un fotogrāfijas ar īpašiem stāstiem.

Apzināts košais suitu pūrs

Sava izloksne, sieviešu tradicionālā dziedāšanā ar ē-o vilkšanu un krāšņie tērpi, kas izslavēti visā Latvijā, – ar to vēl šodien lepojas Jūrkalnē un Alsungā.

Skan pirmās Latvijā būvētās ērģeles

Pirmās pēckara laikā Latvijā uzbūvētās ērģeles izgatavotas Ugālē, tagad tās priecēs Latvijas Mūzikas akadēmijas audzēkņus.

6.lpp. Sports. Motokrosa entuziastiem atkal pjedestāls

Savu sezonu turpina ne vien motosporta profesionāļi, bet arī braucēji, kuriem motocikla dīdīšana ir tikai sirdslieta, tātad – entuziasti. Sacensībās Burtniekos mūspuses braucējiem atkal izdevās sasniegt goda pjedestālu.

Krauliņš prognozē Ventspils uzvaru

Šodien ar spēli Ventspilī startēs Latvijas Basketbola līgas finālsērija, kurā spēkiem mērosies BK Ventspils un Rīgas VEF. Lai noskaidrotu, kā varētu izvērsties šī sērija, Ventas Balss uzrunāja labi zināmus basketbola speciālistus.

7.lpp. Intervija. Izaicinājums radīt pozitīvas emocijas

Aprīlī Ventspils teātris piedalījās Latvijas amatierteātru iestudējumu skates Gada izrāde 2013 finālā ar Čehova lugu Kaija, un Trepļeva lomas izpildītājs KASPARS DONIŅŠ ieguva Gada jaunā aktiera titulu. Nu jau Kaspars savu dzīvi bez teātra vairs nespēj iztēloties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: