No šodienas sāks kursēt autobuss eksperimentālajā maršrutā starp Ventspili un Kolku, informēja Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Vaira Brūdere.

No Ventspils uz Kolku varēs aizbraukt plkst. 6.00 un 14.25, bet no Kolkas uz Ventspili plkst. 8.30 un 16.45.

Autobuss šajā maršrutā nav kursējis jau 20 gadus, bet pēc Kurzemes plānošanas reģiona un Dundagas novada pašvaldības iniciatīvas to nolemts atjaunot - sākotnēji kā eksperimentālo maršrutu. Sabiedriskā transporta padome ir apstiprinājusi šī eksperimentālā maršruta atvēršanu. "Ventspils-Kolkas ceļa stāvoklis tagad ir labs, arī interese no vietējo iedzīvotāju puses ir, un vasarā šo maršrutu varētu izmantot arī daudz tūristu," atzina Brūdere.

Autobuss kursēs vasarā četrus mēnešus, sākot no šodienas, divas reizes dienā no Ventspils uz Kolku un atpakaļ. Pēc eksperimenta beigām tiks analizēts pasažieru skaits un lemts par maršruta turpmāko lietderību. Visticamāk, ziemas mēnešos autobuss nekursētu septiņas dienas nedēļā, bet retāk, pieļāva Brūdere.

Eksperimentālā maršruta reisus nodrošinās SIA "Sabiedriskais autobuss", kas jau pašlaik veic pasažieru pārvadījumus arī Ventspils un Kuldīgas novados.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: