Caur Ventspils ostu šajās dienās tiek transportēta ASV kara tehnika, kas tiks izmantota starptautiskajās militārajās mācībās Ādažos.

 Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve, virsleitnante Sandra Brāle informē, ka kopumā tiek pārvestas aptuveni 200 militārās tehnikas, ekipējuma un konteineru vienības. Pārsvarā tās ir automašīnas kravas pārvadājumiem, riteņtehnika, kā arī transports karavīru pārvadāšanai, to skaitā apvidus automašīnas HMMWV, kravas automašīnas, tai skaitā desmit riteņu pilnpiedziņas kravas automašīna, degvielas uzpildes treileris un citas tehnikas vienības, kā arī konteineri ar ekipējumu.

Kravas pārkraušanu no prāmja uz dzelzceļa sastāvu nodrošina Noord Natie Ventspils Terminals (NNVT). Termināļa komercnodaļas vadītājs Artis Šenkevics atklāja, ka šis darbs uzņēmumam bija ļoti atbildīgs, izaicinošs un to izdevās paveikt ātri un augstā kvalitātē. Militārā krava naktī uz piektdienu tika atvesta ar prāmi no Travemindes Vācijā. Militārā tehnika bija izvietota uz aptuveni 100 treileriem, kurus NNVT speciālie traktori izvilka no prāmja un trīs dienu laikā ar ceļamkrāniem uzcēla uz dzelzceļa vilciena platformām. «Sākumā bija plānots šo darbu paveikt piecās dienās, taču mēs to izdarījām daudz ātrāk, par ko saņēmām personīgu pateicību,» stāsta Šenkevics.

Vakar uz Ropažu dzelzceļa staciju no Ventspils devās pirmais vilciena sastāvs, bet šodien paredzēta otra vilciena izbraukšana. Pēc aptuveni mēneša – novembra sākumā, krava caur Ventspils ostu tiks sūtīta atpakaļ.

No 18. līdz 31.oktobrim Ādažu poligonā un tam pieguļošajā novada teritorijā notiks apvienotās sauszemes un gaisa spēku starptautiskās militārās mācības Sabre Strike 2011. Mācībās piedalīsies vairāk nekā 1700 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un ASV.

FOTO: Aivars Ķesteris

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: