Turpinot pavasarī aizsākto ciklu jaunajiem skatītājiem, teātra nams šonedēļ piedāvā pasākumu programmu ar žanriski atšķirīgām izrādēm un koncertiem.

Bērniem un jauniešiem mūsu pilsētā ir plašas iespējas darboties dažādos pulciņos, apmeklēt sporta nodarbības, radoši izpausties mūzikas un mākslas aktivitātēs. Arī Kurzemes filharmonija vēlas piedāvāt jaunajiem skatītājiem teātra nama Jūras vārti iespējas un aicina izbaudīt radošu gaisotni.

«Turklāt ne tikai apmeklēt koncertus, izrādes un izstādes, bet arī pašiem piedalīties procesā,» piebilst teātra nama komunikācijas un attīstības projektu vadītāja Anna Orniņa. Domājot par jaunās paaudzes iespējām, visi pasākumi ir par minimālu ieejas maksu, bet noslēgumu uz zināmiem nosacījumiem vispār var apmeklēt bez maksas.

Orniņa uzsver, ka pasākumus var apmeklēt ne tikai jaunieši, bet ikviens radošs cilvēks.

Cikls sākas šovakar ar pianista Andreja Osokina klavierkoncertu Veltījums Šopēna un Šūmaņa 200-gadei. Mūzikas pasaule šogad atzīmē abu izcilo romantisma laikmeta komponistu jubileju, un abi tieši klavierēm radījuši izcilus skaņdarbus.

Piektdien teātra namā būs jautrākas, bet ne mazāk nopietnas izklaides – te viesosies cirka trupa no Anglijas un latviešu pasaku meistari. Uz lielās zāles skatuves Table top circus mākslinieki vispirms rādīs savu izrādi, bet otrajā daļā paredzēta meistarklase skatītājiem.

Šī cirka trupa vairākus gadus sadarbojas ar Liepājas cirka studiju Beztemata, un ir biežs viesis Latvijā. Starplaikā starp abiem cirka mākslinieku iznācieniem skatītājiem būs unikāla iespēja kļūt par brīnumu tapšanas lieciniekiem. Režisors un pasaku stāstītājs Varis Klausītājs un gleznotāja Anda Lāce jūsu klātbūtnē veidos izrādi Pasakas par Ņukucīti.

Jaunā teātra institūta iestudējums ir Latvijā neierasta izrādes forma. Pasākumu cikls noslēgsies sestdien ar mūziķa Goran Gora un grupas Tramplīni koncertu. Goran Gora piecu gadu laikā paspējis uzstāties pasaules lielākajā mūzikas konferencē Ostinā, ASV, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Zviedrijā, Igaunijā, Gruzijā u.c. Savukārt indie-pop mūzikas pionieri Latvijā grupa Tramplīni atsākusi darbību pēc krietna pārtraukuma jaunā sastāvā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: