Izdevniecība Puse Plus izlaidusi četras kartītes, kurās izmantotas ziņu portāla ventasbalss.lv galvenās redaktores Līgas Gabrānes fotogrāfijas.

Sadarbība ar izdevniecību sākusies pavisam nejauši: «Man piezvanīja no uzņēmuma, kas izdod dažādas kartītes, un vaicāja, vai varu ieteikt kādu fotogrāfu, kam ir Ventspils fotoattēli, kas fotografē to, kas notiek pilsētā. Atbildēju, ka man pašai ir daudz dažādu bilžu, un aizsūtīju izdevniecībai, kas tās atzina par labu esam. Savukārt man ir prieks par kvalitatīvo Puse Plus produktu.»

Līgai bieži plecā ir fotosoma, jo nekad nevar zināt, kad ceļā pagadīsies iemūžināšanas vērts objekts, piemēram, uz palodzes laiski izgūlies kaķis, vai kad saule īpaši skaiti izgaismos jūru.

Agrāk fotogrāfe izmantoja spoguļkameru ar filmu, pēc tam – digitālo aparātu, kas ļauj vairāk eksperimentēt, neraizējoties, vai īstajā mirklī nebeigsies filmiņa: «Esmu ceļā esmu meklējumos un nesaucu sevi par meistari, bet tas gan ir skaidrs, ka fotografēšana mani ļoti aizrauj un būtu ļoti grūti apstāties un nekad vairs nefotografēt.» Līga izmanto katru iespēju mācīties.

Tā, šovasar viņa piedalījās starptautiskajā fotoskolā ArtCamp, pirms tam lasīta profesionālā literatūra, palīdzējušas arī sarunas ar pieredzējušiem amata brāļiem un iespēja izmantot interneta resursu http://club.foto.ru: «Šajā Krievijas saitā ir fotoskola. Izvēlējos kursu, ko gribēju apgūt, man atsūtīja mācību materiālus un norādījumus, kā, izmantojot konkrētus paņēmienus, var uztaisīt vienu vai otru bildi. Aizsūtīju to, kas man sanāca, un pasniedzēji neklātienē vērtēja, vai izdevies izpildīt uzdevumu, turklāt vienmēr tika paskaidrots, kas izdevies, kas ne – man patika šāda iespēja!»       

Līgai grūti atbildēt uz jautājumu, ko patīk fotografēt vairāk – nekustīgus vides objektus, steidzīgus vai aizdomājušos cilvēkus, rasas lāsi, kas pēc mirkļa var izšķīst un pazust: «Izmēģinu visu, interesants ir viss, kas man apkārt. Process [fotografēšana] ievelk, gribu būt tur – iekšā. Nesen pirmo reizi izmantoju makroobjektīvu, un biju pārsteigta, ieraugot savādāku – daudz detalizētāku pasauli.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: