No šodienas līdz 16.oktobrim Amatu mājā notiks lībiešu valodas, kultūrvēstures un tradīciju apmācība, ko īstenos projektā "Lībiešu valodas nedēļas Ventspilī".

Lībiešu valodas nedēļas Ventspilī sāksies šodien plkst.18 ar dziesmu un deju nodarbību Ventspils Amatu mājā. Pasākumā aicināti piedalīties visi, kas vēlas dzirdēt, kā skan līvu dziesma.

Lībiešu valodas nedēļu laikā ikviens interesents varēs apgūt lībiešu valodas pamatus pie pasniedzējas Zojas Sīles, kā arī klausīties stāstījumos par lībiešu vēsturi, kultūru un tradīcijām, ko būs sagatavojis lībiešu vēstures un kultūras pārzinātājs Edgars Sīlis.

Lai valodas apmācības procesu padarītu interesantāku, mācību laikā paredzēts iestudēt dažādus sadzīviskus skečus lībiešu valodā no Pētera Damberga grāmatas, bet lībiešu kultūrvēstures apmācībās tiks stāstīts gan par lībiešu nacionālajiem ēdieniem, gan tautas tērpa valkāšanas tradīcijām, gan stiprajām lībiešu dzimtām Ventspils apkaimē.

Lībiešu valodas nedēļā ventspilnieki - lībiešu kultūras pārzinātāji - mācīs arī senās tradīcijas. Lībiešu tautasdziesmas dziedās un citiem mācīs Līvu savienības Ventspils nodaļas vadītāja un Ventspils lībiešu ansambļa "Rāndalist" dalībniece Ausma Ernestovska un lībiešu dziesmu pārzinātāja Anda Fišere.

Savukārt lībiešu rotaļas un deju soļus ierādīs Ventspils danču kluba vadītājs Vents Priedoliņš.

Projekts "Lībiešu valodas nedēļas Ventspilī" tiek īstenots ar Tieslietu ministrijas un Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu. Projekta īstenotājs ir nodibinājums "Līvu fonds".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: