Tā kā 10.Saeimas vēlēšanās ir uzvarējusi politiskā apvienība "Vienotība", būs loģiski, ja tai arī piedāvātu veidot valdību, tā aģentūrai LETA atzina Ventspils mērs un "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) premjera amata kandidāts Aivars Lembergs.

Lembergs informēja, ka viņš šodien viesosies Rīgā, lai tiktos ar ZZS pārstāvjiem un piedalītos sarunās ar "Vienotību" par nākamās koalīcijas veidošanu. Lembergs sacīja, ka pašreiz nevar komentēt, par ko partijas runās - viņam neesot viedoklis, jo sarunas, ticamākais, vadīs ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Vērtējot vēlēšanu rezultātus, Lembergs pauda nožēlu, ka ZZS nav uzvarējusi, jo tādējādi varbūtība, ka Latvijai ir cerīgāka nākotne, nepiepildīsies.

Tāpat Lembergs norādīja, ka Ventspilī par ZZS balsis atdevuši mazāk nekā 50% vēlētāju, kas tik un tā ir vērtējams kā izcils rezultāts. "Zinu, ka daļaventspilnieku nevēlējās, lai dodos strādāt uz Rīgu, tāpēc viņi neesot balsojuši par ZZS. Viņi sacīja, ka man tajā čūsku midzenī nav ko līst, bet jāpaliekVentspilī. Līdz ar to pat mani draugi nebalsoja par mani," sacīja Ventspils mērs.

Jau ziņots, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) līdz šim apkopojusi datus par 991 no 1013 10.Saeimas vēlēšanu iecirkņiem Latvijā, liecina CVK interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Provizoriskie dati liecina, ka par "Vienotību" nobalsojuši 297 547 vēlētāji jeb 30,6%, politisko partiju apvienību "Saskaņas centrs" (SC) atbalstījuši 250 550 vēlētāji jeb 25,77%, bet par Zaļo un zemnieku savienību nobalsojuši 19,47% vēlētāju jeb 189 278 cilvēki.

7,56% jeb 73 495 vēlētāju atbalstu guvusi partiju apvienība "Par labu Latviju", bet 7,52% jeb 73 124 vēlētāju atbalstu ieguva nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"/"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Par derīgām atzīts 937 726 balsu jeb 96,44%. Derīgo aplokšņu kopskaits ir 972 297.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: